Delfine Persoon verdedigt WBC-titel met succes en mag zich opmaken voor droomkamp

Delfine Persoon haalde het van Melissa St. Vil.
Photo News Delfine Persoon haalde het van Melissa St. Vil.
Delfine Persoon (34) heeft zich voor de tiende keer gekroond tot WBC-kampioene bij de lichtgewichten. De West-Vlaamse rekende in Kortrijk af met de Amerikaanse Melissa St. Vil (35) en neemt het op 1 juni in het iconische Madison Square Garden in New York op tegen de Ierse Katie Taylor. De inzet: alle belangrijke gordels. 

Het palmares sprak alvast in het voordeel van Persoon: 42 overwinningen in 43 kampen tegenover de 11 zeges op 14 van St. Vil. Onze landgenote toonde zich dan ook het volledige kamp de betere van de Amerikaanse, die na zes ronden de handdoek in de ring gooide. 

Dankzij de verlenging van haar wereldtitel mag Persoon zich nu opmaken voor haar droomkamp. Persoon is houder van de WBC-titel, de meest prestigieuze, en staat ook nog altijd eerste op de wereldranking bij de lichtgewichten, terwijl Taylor in het bezit zal zijn van de IBF-, WBA- en WBO-titel. Met andere woorden: de vier belangrijkste mondiale titels zullen op 1 juni in Madison Square Garden op het spel staan. En wees maar zeker dat de 20.000 zitjes bezet zullen zijn: later op de avond verdedigt Anthony Joshua zijn IBF-, WBO- en WBA-titels bij de zwaargewichten tegen de Amerikaan Jarrell Miller.

BELGA
VDB53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc De Maeseneire

  Gewoon top

 • Patrick Feremans

  Topsportvrouw, die veel te weinig erkenning krijgt. Trainen voor en na je werk. De zaal opkuisen na het gevecht. Het is een schande dat zulke sportvrouw nog moet werken, in veel landen worden zulke topsporters goed betaald en op handen gedragen. . Nog een tip voor een straatnaam of plein. Heel veel succes verder.

 • Paul Voets

  Dikke proficiat ! en hopelijk krijgt Delphine nu uiteindelijk ook eens de trofee sportvrouw van het jaar !

 • Stefan Thielemans

  Top. Sportvrouw van de eeuw i!!

 • xavier desmedt

  Proficiat Delphine !!! Een en al bewondering voor wat u steeds weer bewijst als vrouw op en naast de ring. Je verdient het om gerespecteerd te worden en om voortaan niet meer zelf de zaal klaar te moeten zetten of op te ruimen bij uw wedstrijden. En nu de 20000 toeschouwers op Madison Square Garden doen smelten. Succes !!