Delfine Persoon heeft haar krabbel gezet: “Ik hoop op een eerlijke kamp”

BELGA
Delfine Persoon heeft in Zedelgem het contract ondertekend dat haar verbindt tot een kamp met Katie Taylor op 1 juni in Madison Square Garden in New York. Het contract werd tegelijkertijd in het buitenland ook ondertekend door Taylor en de promotor van de kamp.

De 34-jarige Persoon is de tienvoudige en regerende wereldkampioene bij de WBC. Vorige maand verdedigde ze haar titel met succes in Kortrijk tegen de Amerikaanse Melissa St. Vil. Vorige week werd Persoon vrijgesproken door het Vlaams Doping Tribunaal nadat ze op 28 oktober van vorig jaar een dopingcontrole had gemist omdat ze niet meteen kon plassen. De 32-jarige Taylor heeft de wereldtitels in handen bij de WBO, WBA en IBF. In 2012 werd ze olympisch kampioene in Londen.

Als Persoon de partij in New York zou winnen, zal ze hoogstwaarschijnlijk nog even in de Verenigde Staten moeten blijven. De promotor bepaalt dan of ze nog een of meerdere kampen moet boksen. Dat werd zo in haar contract opgenomen. Vermoedelijk wordt dan ook een rematch tegen Katie Taylor georganiseerd. Bij verlies zal ze meteen terugkeren naar België.

De kamp tussen Persoon en Taylor wordt in Madison Square Garden op dezelfde avond georganiseerd als deze tussen de zwaargewichten Anthony Joshua en de Jarrell Miller. Joshua zet dan zijn wereldtitels bij de zwaargewichten op het spel. 

 De 34-jarige West-Vlaamse trekt met veel ambitie naar de Verenigde Staten. Ze baart zich wel een beetje zorgen of de kamp “eerlijk zal plaatsvinden”. “Ik doel daarmee dat ik verwacht dat het kamp van Taylor mij vooraf uit evenwicht zal willen brengen”, legde Persoon uit. “Waar ik voor vrees, zijn spelletjes van de tegenpartij. Dat kan gaan om kleine pesterijen, maar het is vervelend. Ook al ben ik mentaal erg sterk en boks ik zelfs nog beter als ik gepikeerd ben. Ook tijdens de kamp hoop ik op eerlijkheid. Daarmee bedoel ik dat, indien het op punten aankomt, er ook een eerlijke beslissing door de jury genomen wordt. Ik denk dat het kamp-Taylor haar als de grote favoriete aanziet en dat ze mij een beetje onderschatten. Ikzelf denk enkel en alleen aan de kamp. Ik ben voor honderd procent gefocust en wil die drie andere gordels (WBA, IBF en WBO) omgorden. Ik heb gehoord dat ik nog maar de vierde boksster ooit zou zijn die ze alle vier in haar bezit zou kunnen hebben, een unicum dus.”

Persoon zal met haar entourage acht dagen van tevoren in New York zijn. Een week voor de kamp staat er al een weging op het programma en het verschil een week later voor de matchweging mag maar drie kilogram zijn. Intussen begint ook de interesse van de fans toe te nemen. “Ik heb al veel supporters gehoord, die graag willen meegaan naar New York”, bevestigde Persoon. “Momenteel is er nog niets georganiseerd, maar ik hoop dat dat vanuit de club nog komt. Het zou leuk zijn als er wat Belgische fans aanwezig zijn.”

De West-Vlaamse bereidt zich op dit moment al fulltime voor op het duel. Ze nam tot na de kamp verlof bij de gerechtelijke politie en hoopt zo op volle sterkte aan het duel in New York te kunnen beginnen. “Het is vooral een luxe dat we nu rustmomenten kunnen inplannen”, besloot Persoon. “In het verleden moest alle training en voorbereiding na mijn werk gebeuren. Dit is echt een gemak. We kunnen veel professioneler werken, als echte profs.” Ook haar coach Filiep Tampere nam twee maanden onbetaald verlof bij zijn werkgever New Holland, die Persoon sponsort in de aanloop naar haar kamp tegen Taylor. 

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jacques weterings

  Erg athletisch staat Taylor er niet bij. Ga voor 'n snelle ko !

 • Rudolf Jacobs

  proficiat meisje en voorzichtig in dat america,zij kunnen niet tegen verlies,hopelijk heb je een superdag en klop je haar tegen het canvas,en een met zekerheid een ko want zelf na 15 seconden durven ze daar zeggen dat het er maar negen waren,ik supporter voor jou en je mag van mij gerust winnen,je had en heb er heel veel voor over voor jou sport en kreeg in dit land nog niet zoveel steun go for it Delfine

 • Dirk Verstraete

  Die Taylor is geen gewone! Supersnel met de handen. In ontwijken is ze ook super! Zal moeilijk worden . Idd enigste manier om te winnen is haar KO slaan !

 • Koen Leemans

  Zou leuk zijn moesten ze deze kamp live uitzenden op tv

 • erik ramaekers

  Om in de US te winnen moet ze haar tegenstander K.O slaan