Delfine Persoon aast op droomkamp en doet Katie Taylor bod van 100.000 dollar

BELGA
Delfine Persoon, al meer dan vier jaar WBC-wereldkampioene bij de lichtgewichten, is het wachten beu. De 33-jarige bokser aast al lang op een gevecht tegen Katie Taylor, de wereldkampioene bij de WBA en IBF. De Ierse wil de gordels van alle bonden bemachtigen, maar ze lijkt Persoon te ontlopen.

Dat is althans de perceptie die leeft bij de entourage van de West-Vlaamse, die nu een bod van 100.000 dollar, zo’n 87.000 euro, uitbracht om in juni 2019 de kamp naar België te halen. “Ik hoorde dat ze bij Taylor plannen aan het maken zijn om in maart te vechten tegen WBO-kampioene Rose Volante, dan in juni tegen Cindy Serrano en vervolgens tegen Cecilia Brækhus”, vertelt trainer Filiep Tampere. “Zo gaat het er nooit van komen.”

Aan de andere kant van het Kanaal laten ze uitschijnen dat het net Persoon is die Taylor vermijdt. Haar manager Brian Peters beweerde dat er een voorstel van 130.000 euro kwam. “Maar voor zo’n bedrag komt Katie niet eens uit haar bed”, reageerde Peters. En Taylor zelf claimt dat ze wél wil vechten, maar dat haar uitdaagsters bang zijn om de handschoen op te nemen.

“Net om dat soort indianenverhalen de wereld uit te helpen, deden wij een bod”, aldus Tampere nog. “Delfine vraagt niet liever dan tegen Taylor te boksen. Om het geld is het haar niet te doen. Wij willen Taylor nu uit haar kot lokken. Zij beweren dat wij haar ontwijken en hen niet antwoorden: dat klopt niet. Ik heb de indruk dat Taylor er niet gerust in is. Als ze zou verliezen, is het natuurlijk gedaan met Taylor. En Delfine is geen cadeau hoor. Met haar heb je nooit gedaan.” 

Katie Taylor.
AFP Katie Taylor.
BELGA12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Delfine is de allerbeste van de wereld ... Taylor durft niet tegen haar vechten ... De Amerikaanse doe in haar broek !

 • Raf Vertongen

  Ze heeft geen schijn van kans tegen Taylor

 • rik cappelle

  Gaan ze nooit doen Frank want ze doet het al in haar broek van het gedacht alleen al dat ze ooit tegen Delfine in de ring zou moeten komen. Het enige dat ze doet is haar eigen volk belachelijk maken ondanks dat de Ieren gekend zijn als een eervol volk.

 • Anita Wellens

  130.000 euros is belachelijk weinig, Katie Taylor is veel meer waard!

 • Peter Buyck

  Waauw tussen de 87 en 130000 euro en meer om 'op iemands bakkes te mogen slaan'...