Deelnemersveld voor EK darts in Hasselt compleet

Kim Huybrechts verdedigt de Belgische eer.
photo_news Kim Huybrechts verdedigt de Belgische eer.
De Professional Darts Corporation heeft het deelnemersveld bevestigd voor het Europees kampioenschap, dat van vrijdag 30 oktober tot zondag 1 november in de Ethias Arena in Hasselt plaatsvindt. De top zestien van de wereldranglijst is automatisch geplaatst. Daarbij ook Kim Huybrechts. De 29-jarige Antwerpenaar stelde gisteren door de European Grand Prix te winnen niet alleen zijn plaats bij de top zestien veilig, maar rukte bovendien van de dertiende naar de tiende stek op.

De Nederlandse titelverdediger Michael van Gerwen is het eerste reekshoofd in Hasselt, de Schotse wereldkampioen Gary Anderson is als tweede geplaatst. Viervoudig Europees kampioen Phil Tylor, de Schotten Peter Wright en Robert Thornton, Adrian Lewis, Europees kampioen in 2013, James Wade en Ian White hebben eveneens het statuut van reekshoofd. Michael Smith, Huybrechts, Terry Jenkins, vorig jaar runner-up, de Australiër Simon Whitlock, toernooiwinnaar in 2012, de Noord-Ier Brendan Dolan, Mervyn King, Dave Chisnall en de Nederlander Vincent van der Voort zijn de andere spelers uit de top zestien van de wereldranking.

Stephen Bunting, Raymond van Barneveld, Justin Pipe, Jelle Klaasen, Mensur Suljovic, Benito van der Pas, John Henderson, Gerwyn Price, Christian Kist, de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez, Max Hopp, Cristo Reyes, Alan Norris en Dirk van Duijvenbode en Jeffrey De Zwaan kwalificeerden zich via de ProTour Order of Merit. Magnus Caris (PDC-115) is de Scandinavische qualifier. De loting wordt eerstdaags uitgevoerd.

Met zijn zege in de European Grand Prix stak Huybrechts ook opnieuw een ticket op zak voor het Grand Slam of Darts. Vorig jaar bereikte Huybrechts, na een nine-darter tegen Van Gerwen in de kwartfinales, de halve finales in dat toernooi waarin de beste spelers van de PDC het tegen die van de British Darts Organisation opnemen. Huybrechts is niet de enige Belg in het toernooi, dat van 7 tot 15 november in Wolverhampton gespeeld wordt. Geert De Vos is één van de vertegenwoordigers van de BDO. De 34-jarige Oost-Vlaming plaatste zich begin maart voor het Grand Slam door de BDO World Darts Trophy te winnen.

Michael van Gerwen
AFP Michael van Gerwen
photo_news
Getty Images