Deal helemaal rond: Delfine Persoon krijgt droomkamp in New York tegen Taylor

BELGA
Delfine Persoon staat op 1 juni in Madison Square Guarden in New York tegenover de Ierse Katie Taylor. Inzet is de vier wereldtitels bij de lichtgewichten. Het droomkamp hing al enige tijd in de lucht, maar is nu ook definitief. 

Tussen de betrokken partijen werden al geruime tijd onderhandelingen gevoerd. Nu is er een definitief akkoord bereikt met de promotor, zo laat de entourage van Persoon weten. Morgen om 16 uur ondertekent Persoon tijdens een persmoment in Zedelgem het akkoord. Tegelijkertijd doet de promotor hetzelfde in New York.

De 34-jarige Persoon is de tienvoudige en regerende wereldkampioene bij de WBC. Vorige maand verdedigde ze haar titel met succes in Kortrijk tegen de Amerikaanse Melissa St. Vil. Eerder deze week werd Persoon vrijgesproken door het Vlaams Doping Tribunaal nadat ze op 28 oktober van vorig jaar een dopingcontrole had gemist omdat ze niet meteen kon plassen.

De 32-jarige Taylor heeft de wereldtitels in handen bij de WBO, WBA en IBF. In 2012 werd ze olympisch kampioene in Londen.

De kamp tussen Persoon en Taylor wordt in Madison Square Garden op dezelfde avond georganiseerd als deze tussen de Engelsman Anthony Joshua en de Amerikaan Jarrell Miller. Joshua zet dan zijn wereldtitels bij de zwaargewichten op het spel. 
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ferdinand Mug

  Mogen wij een rechtstreekse uitzending op tv verwachten of is dat enkel als er 2 en een paardekop met de fiets rijden.

 • John Stevens

  Hopelijk nu wel een dikke cheque, Sportvrouw van het Jaar en appreciatie van iedereen.

 • Wim Offermans

  Hopelijk mag ze er deze keer een dikke boterham aan overhouden.

 • Jos Jonssens

  succes meid, laat ze daar een poepje ruiken !!!!!!

 • Bram De Spriet

  Hopelijk krijgt ze ne dikke cheqeu voor haar top prestaties !!