De verlossing voor Nina Derwael na nerveuze dag: “Ik was nog voor de wekker wakker, dat gebeurt anders nooit”

AP
Meteen na haar huzarenstukje stond Nina Derwael de aanwezige pers kort te woord. “Het was een stressvolle dag, ik wist dat de mensen in België verwachtten dat ik hier zou winnen.” 

Derwael (18) was al twee keer Europees kampioene op brug, vorig jaar werd ze bij de WK in Montreal derde. Ze had, zo vertelde ze, een nerveus dagje erop zitten. “Ik was vroeg wakker, nog voor de wekker, dat gebeurt me anders niet. Het was een stressvolle dag, ik wist dat de mensen in België verwachtten dat ik hier zou winnen. Ik dacht: die zitten straks allemaal te kijken.” Eenmaal hangend aan de hoogste legger, voelde ze wel dat het goed zat. “Het ritme was meteen goed. Nee, ik wist na mijn landing niet zeker dat het goud was. Je hoopt het, maar moet altijd nog afwachten wat de anderen doen.” 

AP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rafael Delbeke

    "de WK" is het niet "het WK"?