De Brabander derde in Grote Prijs jumping Kapellen

Karline De Brabander is gisteren met de 10-jarige hengst Elvis derde geworden in de Grote Prijs op de CSI-jumping van Kapellen. De Belgische combinatie moest vier strafpunten noteren. Twee combinaties bleven over twee rondes foutloos.

De zege was voor de Zwitser Werner Muff, die met Pollendr ruim twee seconden sneller was dan de Spaanse Pilar Lucrecia Cordon met Barnaby. Brecht Bille werd met Dakar vijfde, Koen Vereecke met Fetard achtste, Rik Hemeryck met Erco tiende, Gudrun Patteet met Ferly elfde en Jérôme Guery met Falco twaalfde. De andere Belgen plaatsten zich niet voor de tweede ronde.

Net als Werner Muff en Pilar Lucrecia Cordon liet Karline De Brabander in beide rondes netjes alle balken liggen, maar in beide rondes moest ze wel een tijdstaf van twee punten noteren. "Met die derde plaats ben ik heel tevreden", reageerde ze. "Ik weet dat ik sneller kan, maar ik amuseer mij volop. Ik beschik over een paard dat niet te koop is en kan de wedstrijden rijden die ik wil. Meer moet dat voorlopig niet zijn. Elvis is een paard dat aangespoord moet worden om sneller te gaan en daar wil ik stap voor stap werk van maken." .