Dallas Cowboys blijft meest waardevolle sportclub ter wereld, drie voetbalgrootmachten in top vijf

AFP
Voor het derde opeenvolgende jaar is Dallas Cowboys de duurste sportclub ter wereld. Het team uit de American Footballcompetitie NFL voert de lijst aan die traditiegetrouw door het Amerikaanse zakenblad Forbes wordt samengesteld. 

De Cowboys vertegenwoordigen een waarde van 4,8 miljard dollar, ongeveer 4,13 miljard euro. Daarmee troeven ze net als vorig jaar Manchester United af. De waarde van de Engelse voetbalclub wordt geschat op 3,54 miljard euro.
Real Madrid (3,51 miljard euro) en FC Barcelona (3,48 miljard euro) volgen als derde en vierde. De baseballers van New York Yankees (3,44 miljard euro) vervolledigen de top vijf. 

In de top 50 staan 29 teams uit de NFL. De Amerikaanse profbasketbalcompetitie NBA levert acht clubs, terwijl er zeven voetbalclubs in de lijst staan. Naast Man United, Real en Barça zijn dat Bayern München, Manchester City, Arsenal en Chelsea.

Romelu Lukaku in het shirt van Manchester United.
REUTERS Romelu Lukaku in het shirt van Manchester United.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.