Daar is ‘The Dreammaker’ weer: dartssensatie Dimitri Van den Bergh opnieuw in WK-finale jeugd

Getty Images

Titelverdediger Dimitri Van den Bergh (PDC-37) heeft zich in het Engelse Wigan voor het tweede jaar op rij voor de finale van het WK darts jeugd geplaatst. In zijn halve finale nam de 24-jarige Antwerpenaar met 6-1 de maat van de Engelsman Ted Evetts (PDC-119). Zondag geeft Van den Bergh, alias ‘The Dreammaker’, in de finale de Duitser Martin Schindler (PDC-48) partij. Mike De Decker (PDC-137) en Brian Raman (PDC-229) werden in de zestiende finales uitgeschakeld, Kenny Neyens sneuvelde in de groepsfase.

Dimitri Van den Bergh ontpopte zich vorig jaar op het PDC World Darts Championship - zeg maar het WK bij de profs - tot een absolute sensatie. De jonge Belg reikte er tot de kwartfinales, waarin hij na een ware thriller sneuvelde tegen de Brit Rob Cross, de latere wereldkampioen. Het WK bij de grote jongens begint dit jaar op 13 december.

1/16de finales:

Geert Nentjes (Ned/170) - Brian Raman (Bel/229) 6-4
Dimitri Van den Bergh (Bel/37) - Melvin de Fijter (Ned) 6-3
Christian Bunse (Dui/152) - Mike De Decker (Bel/137) 6-4

1/8ste finales:

Dimitri Van den Bergh (Bel/37) - Thomas Lovely (Eng) 6-2

Kwartfinales:

Dimitri Van den Bergh (Bel/37) - Christian Bunse (Dui/152) 6-3

Halve finales:

Dimitri Van den Bergh (Bel/37) - Ted Evetts (Eng/119) 6-1
Martin Schindler (Dui/48) - Callan Rydz (Eng/233) 6-3
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christophe Snyders

  @bart Desmet, Yep de development Tour van PDC is voor spelers tussen de 17 en 23 jaar. ( Wordt gekeken naar leeftijd op 1 januari).

 • Guy Verhaege

  @anja devos , hier heb je echt een punt, maar er zijn meerdere sporten die we zoyden willen zien op tv, helaas zal dat allemaal mieteneukerij zijn wegens te weinig reclame-inkomsten... Alle zenders zijn beter dan de van de pot gerukte belgische flutzenders...

 • Bart Smet

  24 jaar en WK Jeugd?

 • Danny Danny

  Spijtig vind je dit nergens op tv

 • Sam Bosmans

  Kan Telenet dit niet uitzenden op 1 van hun kanalen ,ik kijk omdat jet niet anders kan op YouTube kanaal .....zelfde als Lakeside ...