CSIO-jumping Hickstead: België wint landenprijs

België heeft gisteren in het Engelse Hickstead de zevende van acht manches in de Europese eerste divisie van de Furusiyya Nations Cup gewonnen. Pieter Devos (Dylano), Judy-Ann Melchior (As Cold As Ice), Gudrun Patteet (Pebles) en Olivier Phillipaerts (Armstrong) moesten over twee rondes slechts vier strafpunten noteren, net als Zwitserland en de Verenigde Staten. In de daaropvolgende barrage bleef Devos foutloos en was hij bovendien ruim anderhalve seconde sneller dan de Zwitserse Janika Sprunger. Voor de Verenigde Staten moest Beezie Madden acht strafpunten slikken in de barrage.

In de stand kwamen de Belgen zo opnieuw aan de leiding. Met 350 punten gaan ze Frankrijk (310) en Nederland (295) voor. Voor België was Hickstead wel de laatste manche waar punten gescoord konden worden. Groot-Brittannië, met 260 punten zesde, heeft wel nog een manche te goed en kan België volgende week in Dublin de eerste plaats nog afsnoepen. Zwitserland kan nog net langszij komen.

Elk land kan in slechts vier van de acht manches punten scoren. Na een gedeelde tweede plaats in Lummen, een gedeelde vierde in La Baule en winst in Sankt-Gallen waren de Belgen al zeker van een plaats in de finale, die van 24 tot 27 september in het Spaanse Barcelona gesprongen wordt. Een plaats bij de eerste zeven was daarvoor voldoende.