Croenen en co naar Athene om Vlaamse kampioenschappen voor te bereiden

Louis Croenen.
belga Louis Croenen.
Louis Croenen, Basten Caerts, Thomas Thijs, Sebastien De Meulemeester, Sjobbe Luyten, Senne De Gols en Nils Van Audekerke nemen dit weekend in Athene deel aan de Open Griekse winterkampioenschappen en blijven er nadien nog een week trainen om klaar te zijn voor de Vlaamse kampioenschappen van eind deze maand. Dat meldde hun coach Rik Valcke.

De Vlaamse kampioenschappen, die van 24 tot 26 februari in de Antwerpse Wezenberg plaats vinden en gelden als tweede Vlaamse wedstrijd waarop limieten kunnen gezwommen worden voor het WK van deze zomer in Boedapest, wordt voor de groep van Rik Valcke het eerste echte piekmoment van het jaar. "Om die reden trekken we naar Athene, waar de Griekse winterkampioenschappen een mooie wedstrijdprikkel kunnen zijn", redeneerde Rik Valcke. "Nadien blijven we er nog een week intensief trainen en dan moeten mijn jongens klaar zijn om op de Vlaamse kampioenschappen toptijden te zwemmen".

De voorbije jaren trok Rik Valcke vaak naar de Gloria Sports Arena in het Turkse Belek maar dat vindt hij nu te riskant: "De recente bomaanslagen en de onveilige toestanden in de regio houden te veel risico's in. Daarom wijken we nu uit naar Athene en later op het jaar naar Malaga".