Criminelen die vrouw van topdarter mishandelden, hebben spijt: "Als dit mijn moeder zou overkomen, zou ik de dader in een kist willen zien"

Raymond van Barneveld was zelf niet thuis op het moment van de overval.
AP Raymond van Barneveld was zelf niet thuis op het moment van de overval.
De drie Nederlanders die worden verdacht van de overval in juni op de woning van topdarter Raymond van Barneveld, hebben bekend. Ze wisten naar eigen zeggen niet dat het om het huis van Van Barneveld ging en betuigden vandaag voor de rechtbank hun spijt.

Volgens de daders waren ze dronken en onderweg naar een club. Nadat ze een verkeerde afslag hadden genomen, besloten ze in te breken. Naar eigen zeggen waren ze niet speciaal op zoek naar het huis van Van Barneveld. De rolluiken waren dicht, dus dachten ze dat er niemand thuis was. 'Barney' zelf was niet thuis, zijn vrouw Silvia echter wel. Ze werd mishandeld en bedreigd tijdens de overval en raakte lichtgewond.

In een brief bood één van de daders zijn excuses aan de vrouw van Van Barneveld aan. Een kompaan van hem zou graag persoonlijk zijn verontschuldigingen aanbieden, maar een ontmoeting heeft de vrouw afgewezen. De derde dader vertelde de rechter dat hij heel nerveus is en geen woorden heeft over hoeveel spijt hij heeft. "Als dit mijn moeder zou overkomen, zou ik de dader in een kist willen zien. Ik ben schuldig. In de cel heb ik veel kunnen nadenken, ik wil mijn leven weer op orde brengen."

Het trio werd kort na de overval aangehouden en blijft voorlopig in de cel. Ze hebben allemaal een strafblad, één van hen zelfs zo omvangrijk dat hij in de top 600 van jonge criminele veelplegers voorkomt van de gemeente Amsterdam.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mohamed Halmaoud

  zinnetjes ingelepeld door de avocaatjes die goed geld opstrijken van de belastingsbetaler. Aja pro deo hé

 • Martha Van Hoecke

  zo een stafblad en dat loopt vrij rond ....die minister, rechters en advokaten hebben al veel verdriet op hun geweten .Hoe kunnen zijn nog rustig slapen en elke dag naar hun gelukkig gezin terugkeren en zeggen: mijn dag is goed .Terwijl zoveel families treuren en leven in onmacht .

 • danny meulders

  en in Nederland zijn de gevangenissen dan nog betere hotels dan de 3 sterren hotels in dit land

 • Ivan Gabriels

  Typis schijnheiligheid verkopen in de rechtbank om minder gestraft te worden.Advocaten werk noem ik dat.

 • etienne vijverman

  wat een lef !!!! gekend en een strafblad van hier tot in Tokio !!!!!!!!!!