Conor McGregor ontkent dat zijn afscheid verband houdt met aanklacht seksueel misbruik

Vorig jaar in april werd McGregor ook al aangehouden na het fameuze busincident.
REUTERS Vorig jaar in april werd McGregor ook al aangehouden na het fameuze busincident.
Kooivechter Conor McGregor ontkent dat zijn afscheid van de sport iets te maken heeft met een aanklacht van seksueel misbruik die tegen hem loopt in Ierland. “Dit verhaal gaat al een tijdje de ronde en het is voor ons niet duidelijk waarom het nu naar buiten komt”, liet een woordvoerster van de Ier weten. “De aanname dat zijn afscheid iets met dit gerucht te maken heeft is volledig uit de lucht gegrepen.”

Volgens de New York Times is er in januari in Ierland een klacht tegen McGregor ingediend wegens aanranding. De dertigjarige kooivechter zou zijn gearresteerd, verhoord en daarna weer vrijgelaten. Het onderzoek loopt nog. McGregor, een grootheid in de vechtsportcombinatie die voorheen bekend stond als Mixed Martial Arts (MMA), onthulde dinsdag via Twitter dat hij per direct stopt met zijn sport.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Ier zorgde in 2016 voor een primeur door als eerste in de MMA, een combinatie van verschillende vechtvormen en technieken, wereldkampioen te worden in verschillende gewichtsklassen. De doorgaans behoorlijk grofgebekte Ier ging daarna een bijzonder lucratief gevecht aan met bokskampioen Floyd Mayweather. Hij verloor dat duel in augustus 2017 in Las Vegas, maar hield er wel ruim 30 miljoen dollar aan over.

Sindsdien kwam hij nog vooral in het nieuws vanwege gewelddadige escapades buiten de ring. Het MMA-titelgevecht van de vechtbond UFC met Khabib Nurmagomedov liep vorig jaar in Las Vegas volledig uit de hand. 

AFP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Norbert Bauwens

    Die zegt alleen dat hij stopt om bij zijn volgende "come back" nog enkele miljoenen meer te vangen...………..