Conor McGregor gaat weer belachelijk bedrag opstrijken met 'grootste kamp ooit in het UFC': "We zitten al halfweg de negen cijfers"

AFP
Hoogspanning in de T-Mobile Arena in Las Vegas zaterdag: UFC 229, met de ongeslagen Khabib Nurmagomedov (26-0 MMA, 10-0 UFC) versus uitdager Conor McGregor (21-3 MMA, 9-1 UFC) om de titel in de lichtgewichten - al een half jaar lang bestempeld als 'de grootste kamp ooit' in het Ultimate Fighting Championship (UFC). Vooral omdat er reikhalzend wordt uitgekeken naar de terugkeer in het octagon van 'The Notorious' (30), de man die vorig jaar de 'Money Fight' van Floyd Mayweather verloor. Ook ditmaal zal de kamp de Ier -winst of verlies- geen windeieren leggen: hij claimt er al minstens 56 miljoen euro aan over te houden.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Khabib vs McGregor is live te volgen zaterdagnacht om 4u bij Eleven Sports

Of het ook een klassieker wordt valt nog af te wachten, maar de promotie rond de kamp is ongezien in het UFC. De voorlopige showdowns tussen de twee zijn veelbelovend, zoals recent in New York toen McGregor zijn reputatie helemaal waarmaakte. Blits kostuum, whiskey van z'n eigen merk in de hand en ondertussen de geschiedenis van Dagestan -een autonome republiek van Rusland waarvan Khabib afkomstig is- wat belachelijk maken. Op dat vlak kent McGregor zijn gelijke niet, nadat hij in het voorjaar met een steekwagen al een bus met daarin Khabib aanviel. Zogezegd om wraak te nemen voor zijn goeie vriend Artem Lobov, die beledigd was door Khabib.

AFP

Het is al van 2016 geleden dat McGregor nog eens in het octagon vocht. Toen won hij van Eddie Alvarez en kroonde hij zich tot kampioen bij de lichtgewichten nadat hij ook al in het bezit was van de riem bij de vedergewichten. Ongezien. Titels die hem door zijn inactiviteit zijn afgenomen door UFC-goeroe Dana White. Daar heeft McGregor het heel moeilijk mee gehad, zo vertelde hij onlangs in een interview met TheMacLife.com. "Mijn hele leven heb ik gewerkt voor het winnen van die twee UFC-titels. Daar heb ik zo veel voor opgeofferd. En toen ik ze had werden die me zomaar afgepakt. Dat irriteerde me enorm en deed me mijn liefde voor de sport wat verliezen. Ik deed mijn eigen ding - ik had wel wat om handen... maar nu ben ik terug. De honger is er weer en ik wil opnieuw tonen wie de echte koning is."

Bij de fans is de hunker de aalvlugge en technisch sterke Conor weer te zien vechten  enorm: de pay per view-cijfers beloven ongekende hoogtes aan te nemen en ook McGregor zal een recordsom op de rekening kunnen bijschrijven. "Het is voorlopig al een erg smakelijke deal", vertelde McGregor gisteren in de MMA-show van Ariel Helwani. "Mijn team en ik hebben al fantastisch werk geleverd, samen met het UFC. De kamp tegen Mayweather ging over negen cijfers, nu zitten we al halfweg - een goeie acht cijfers." 

Natuurlijk kon de nodige trash talk niet ontbreken. "Nu gaan we die landloper even aanpakken, die platvoet waarvan iedereen plots denkt dat hij goed is. Hij zit vast in de modder en daar gaat hij in bevriezen. Ik ben heel blij met deze deal. Ik denk dat het een knockout gaat worden. Een héél zware knockout. Hopelijk niet té snel, dat hij eerst nog wat afziet en door het stof moet kruipen." Waar McGregor vooral moet vermijden meermaals naar het canvas te gaan met de fysiek sterkere Khabib -in dat worstelwerk is de Rus een meester- zal hij er vooral op uit zijn de vuisten of benen te laten spreken. Khabib mag dan ongeslagen zijn, een vechter met de snelheid, kracht en precisie van slagen als Conor heeft hij nog niet in de ogen gekeken. 

AP

"Ik denk dat ik hem op een goeie smak ga trakteren. Ik denk niet dat hij kan incasseren zoals Nate (Diaz, de UFC-vechter waarvan McGregor al eens verloor maar in een rematch revanche pakte, nvdr) of de rust heeft van Mayweather. Hij heeft een kin van glas dat nog niet gebroken is. Ik hoop dat hij incasseert en dan maak ik hem helemaal af."

AP
AFP27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • manu christiaen

  Een confrontatie van 2 stijlen: Khabib heeft een geweldige ground game, eens in de klem, geraakt de tegenstander er zelden uit. Connor moet daarvoor echt opletten. Kan hij dat vermijden, heeft Khabib geen kans, Connor is straight up de beste vechter pur sang, grote mond, veel show, onbeschoft, allemaal waar, maar knokken kan ie. Ben benieuwd.

 • Petteuuh Currinckx

  The king is back het zal ni makkelijk worden maar 2de ronde gaat die rus zen ligt uit !! En voor de mensen da ni op zen kop kunnen probeer het hem na te doen met alle respect van dien het zal ulle niet lukken zijn praatjes vullen nu eenmaal gaatjes

 • Nicolai de Groot

  Ik hoop dat mensen niet vergeten dan McGregor ongekende Stand-up game heeft waar hij echt om bekend staat. Vergeleken met Khabib die zijn laatste gevecht heel mager tegen een nummer 11 van de wereld heeft gewonnen wilt zeggen dat Khabib niet klaar is voor de stand-up gevecht tegen McGregor. Maar natuurlijk is Khabib veel dominanter op de grond. Het word een interessante gevecht zondag.

 • Philippe De Naeyer

  Paul Sterckx, marketing is u niet meegegeven blijkbaar. Het is door Connor zijn gedrag dat deze bedragen in de UFC nu betaald worden. Hij en alleen hij heeft ervoor gezorgd dat de sport enorm populair is geworden en daardoor ook zo’n grote bedragen in omgaan. Vele van zijn tegenstanders en concurrenten zijn hem daarvoor dankbaar. Belachelijk? Met momenten jazeker! Slim? Enorm!

 • wilfrid haesen

  Schandalig,ze moesten een pak slaag krijgen!