Commotie op WK zwemmen: bronzen medaille van Rio gearresteerd wegens aanranding in nachtclub

Tamas Kenderesi.
AFP Tamas Kenderesi.
Op het WK zwemmen in het Zuid-Koreaanse Gwangju is de Hongaar Tamas Kenderesi opgepakt wegens aanranding. De zwemmer mag het land voorlopig niet verlaten.

Kenderesi (22) zou in een nachtclub een 18-jarig meisje aangerand hebben. De vrouw verwittigde onmiddellijk de politie, de Hongaarse zwemmer werd ter plekke gearresteerd. Hij ontkent de beschuldigingen. Kenderesi mocht na zijn ondervraging door de politie de cel verlaten en keerde terug naar het atletendorp. De politie vaardigde een reisverbod voor tien dagen tegen hem uit.

De Hongaarse zwemfederatie reageerde in een communiqué op het incident. “We doen er alles aan om klaarheid te brengen in de beschuldigingen jegens Tamas Kenderesi”, luidt het. “Tijdens het onderzoek geldt het vermoeden van onschuld. Als hij echter schuldig wordt bevonden, zal de zwemfederatie de gepaste maatregelen nemen. Wij veroordelen elke daad die ingaat tegen de menselijke waardigheid.”

Brons in Rio

Kenderesi won in 2016 een bronzen medaille op de 200 meter vlinderslag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Op het WK in Gwangju eindigde hij op dezelfde afstand achtste.

Het incident vond plaats zo'n 24 uur nadat in een nachtclub in Gwangju twee Zuid-Koreanen omkwamen toen een balkon instortte. Er vielen ook zestien gewonden, onder wie acht atleten die aan het WK zwemmen deelnemen. Het WK zwemmen eindigt vanavond.

Photo News
Photo News3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Yovanni Rochus

    Dus het is mogelijk om eender wie te beschuldigen en dan vliegt de aanrander voor enkele dagen de gevangenis in? Vergeet het verschil tussen aanranding en verkrachting niet: Aanranding is iemand dwingen tot het plegen of ondergaan van een ontuchtige handeling. Vaak komt dit neer op het ongewenst aanraken of laten aanraken van geslachtsdelen. ... Het verschil tussen aanranding en verkrachting is dat bij een verkrachting sprake is van binnendringen van het lichaam en bij aanranding niet.

  • Boon guido

    Niet feesten,maar zwemmen.

  • Jozef Louis

    Wat doen atleten in een bar om 02h00 in de morgen ? Die moesten naar huis gestuurd door hun federatie. Ik kan niet oordelen over deze klacht of deze jongen, dus doe dat niet maar atleten horen zich, als ze reizen voor hun land en dat vertegenwoordigen, te gedragen als atleten. Het feesten doen ze elders en op een ander moment