Colsaerts verliest leidersplaats, Pieters klimt naar zes

getty
Nicolas Colsaerts is zijn koppositie in het Turkish Open (EPGA/7 miljoen dollar) kwijt. Hij raakte vandaag op de Regnum Carya golfbaan in Antalya niet verder dan een derde ronde in 73 slagen (+2). Daardoor zakte hij naar een gedeelde derde plek. Thomas Pieters klom na een derde ronde van 66 slagen naar een gedeelde zesde plaats.

Colsaerts, die dag drie van start ging met vier slagen voorsprong op de naaste concurrentie, had aanvankelijk alles onder controle. Op de elfde hole liep het echter fout met één dubbele bogey als gevolg. Ook op de par-5 holes, twaalf en vijftien, moest hij een bogey op zijn kaart schrijven. De concurrentie liet het niet afweten en lukte ronden van vijf, zes of zeven onder par.

Uiteindelijk sloot de 34-jarige Brusselaar dag drie af op een gedeelde derde plaats en telt hij twee slagen meer dan de Ier Shane Lowry en de Thai Kiradech Aphibarnrat, die de leiding delen.

Pieters zette een ronde fraaie ronde neer van vijf onder par. Na vijf birdies op de eerste negen hole, putte hij op de tweede parcourshelft nog twee birdies weg waartegen hij ook twee bogeys moest incasseren. Met zijn totaalscore van 202 slagen, elf onder par, staat hij op de zesde plaats en telt de 25-jarige Antwerpenaar drie slagen meer dan de leiders.
getty