Colsaerts na knappe remonte naar eindfase European Masters

EPA
Nicolas Colsaerts heeft zich na een knappe remonte geplaatst voor de eindfase op het European Masters golftoernooi (European Tour/2.500.000 euro) in het Zwitserse Crans-Montana. Thomas Detry en Thomas Pieters haalden de cut niet.

Colsaerts, die na een matige ronde van 71 slagen op een gedeelde 81ste plaats stond en een behoorlijke tweede ronde moest golfen om de cut te halen, deed wat hij moest doen. De 35-jarige Brusselaar putte vier birdies en een eagle weg, waartegen hij twee bogeys op zijn kaart moest schrijven. Met zijn ronde van 66 slagen maakte hij maar liefst 56 plaatsen winst en nestelde zich op een gedeelde 25ste plaats. In de tussenstand telt Colsaerts met zijn totaalscore van drie onder par zes slagen meer dan de Japanner Hideto Tanihara, die aan de leiding staat.

Thomas Detry en Thomas Pieters, die na dag één op een gedeelde tiende plaats stonden, kenden beide een off-day. Zo moest Detry 75 slagen op zijn kaart schrijven waardoor hij wegzakte naar de 91ste plaats. Pieters had na zijn openingsronde van 67 slagen op dag twee zelfs 77 slagen nodig. Hij strandde op de 105de plaats.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jozef van riel

    Had toch wel in het verslag gemogen vind ik waarom Pieters zo slecht scoorde. Hij sloeg nl. een 9 (!) op par 5!! Bij het weggaan sloeg hij zelfs zijn stick stuk op zijn knie!