Collectief sterke Belgen naar kwartfinales na groepswinst

Luca Brecel
Ellen Demarré Luca Brecel
Luca Brecel en Tomasz Skalski hebben zich vandaag in het Chinese Wuxi geplaatst voor de kwartfinale van de World Cup snooker. In hun laatste wedstrijd in groep B versloegen ze Schotland met 3-2 en werden ze zo groepswinnaar.

De Belgen namen in het laatste groepswedstrijd een fraaie start. Zo won Brecel de eerste singlewedstrijd met 70-8 van Stephen Maguire en dit na een 45 break. Skalski lukte tegen Higgins een 53 break waarmee hij een 64-9 voorsprong nam. Hij liet echter een kansje liggen waarna de viervoudige wereldkampioen alsnog het frame won met een 56 break.

In de dubbelpartij toonden de Belgen zich opnieuw de besten. In frame vier nam Maguire een kleine voorsprong, maar Skalski wachtte geduldig zijn kans af en won op de kleuren. Meteen was de zege binnen. In frame vijf mocht Brecel enkel opzetten. Higgins potte op net geen negen minuten, met uitzondering van de laatste zwarte bal, een 122 break weg.

Het Belgische duo, dat zijn vijf groepswedstrijden won, neemt het in de kwartfinale op tegen Malta of India. "Dit was een sterke collectieve prestatie", vertelde Brecel na de wedstrijd. "We zijn al het hele toernooi goed bezig. Als je ziet dat zowel Schotland als Hong Kong twee wedstrijden verliezen en wij geen enkele nederlaag hebben geleden, dan mogen we fier zijn op deze prestatie. We hebben in de vijf confrontaties geen enkele dubbelpartij verloren en dat bewijst dat we elkaar goed aanvoelen. We gaan er gewoon voor in de kwartfinale." Voor de Belgen ligt er nu al 36.000 euro klaar.

Ook Tomasz Skalski won van Maguire.
Ellen Demarré Ook Tomasz Skalski won van Maguire.