Coach Gaastra rekent op Dekoninck voor 4x200m vrij

Dieter Dekoninck (archiefbeeld).
PHOTO_NEWS Dieter Dekoninck (archiefbeeld).
Dieter Dekoninck wordt vrijdag in de reeksen van de 4x200m vrij op het WK langebaanzwemmen de vierde schakel in de Belgische aflossingsploeg. Dat verklaarde coach Ronald Gaastra vandaag op Twitter. Pieter Timmers, Louis Croenen en Glenn Surgeloose waren al zeker van hun plek.

"Spannende swim off voor plek 4 in de 4x200 m tussen Dieter en Manu (Emmanuel Vanluchene, nvdr.). Dieter wint uiteindelijk met 1:49.2 tegen 1:49.9 voor Manu...", tweette Gaastra in het Russische Kazan.

De 24-jarige Dekoninck viert dit jaar zijn rentree in het team. Vorig jaar werd zijn seizoen verstoord door een schouderblessure. Hij maakte deel uit van de 4x100m-ploeg die achtste werd op de Olympische Spelen 2012 en van het 4x200m-team dat als zevende eindigde op het WK 2013.

Vrijdag tracht het Belgische 4x200m-team, vorig jaar op het EK in Berlijn goed voor brons, zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar. Daarvoor is een plaats in de top 12 nodig.

De 4x100m-ploeg verzekerde zich zondag al van een olympisch ticket, na een negende plaats in de reeksen. De Belgen kwamen slechts drie honderdsten tekort voor de finale.