Clément Desalle steekt net als vorig jaar eindzege op zak in MXGP van Rusland

Clément Desalle.
photo_news Clément Desalle.
Clément Desalle (Kawasaki) heeft de Grote Prijs van Rusland in de MXGP op zijn naam geschreven. Onze landgenoot (47 punten) bleef de Nederlander Jeffrey Herlings (KTM/45 ptn) en de Italiaan Antonio Cairoli (KTM/38 ptn) voor.

Op het circuit van Orlyonok, waar deze zesde WK-manche wordt gereden, won Desalle de eerste reeks. In de tweede reeks moest hij de zege laten aan Herlings, die in de eerste reeks derde werd.

Julien Lieber (Kawasaki/27 ptn) eindigde in de GP-stand als zevende. Jeremy Van Horebeek (Yamaha/18 ptn) werd twaalfde en Kevin Strijbos (KTM/9 ptn) zeventiende.

Herlings (286 ptn) blijft de WK-stand aanvoeren, voor Cairoli (263 ptn). Desalle, vorig jaar ook al aan het feest in Rusland, volgt als derde met 212 punten. Van Horebeek (150 ptn) volgt als zevende, Lieber (113 ptn) als tiende en Strijbos (65 ptn) als zestiende.

EPA

In de MX2 ging de zege naar de Letse WK-leider Pauls Jonass (KTM/50 ptn), die beide reeksen won. Zijn Spaanse teamgenoot Jorge Prado (44 ptn) en de Brit Ben Watson (Yamaha/35 ptn) vervolledigden het podium. Jago Geerts (Yamaha/21 ptn) finishte als negende, Brent Van doninck (Husqvarna/19 ptn) als elfde.

Jonass (266 ptn) houdt ook in de WK-stand Prado (246 ptn) achter zich. De Deen Thomas Kjær Olsen (Husqvarna/219 ptn) is derde. Geerts (102 ptn) volgt als elfde, Van doninck (49 ptn) als 21e.

Op 13 mei staat met de GP van Letland de zevende WK-manche op de agenda. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • guy vermeulen

    Herlings mag al een Gp missen en staat nog aan de leiding ,Cairoli een reeks.Wie wordt het van deze twee ?

  • Guy Jacobs

    This nie moeilijk als de jongens geen kans krijgen om te trainen. Zijn al meer dan 10 jaar aan het beloven dat er in elke provincie 1 schamel parcours komt. Integendeel er moeten er elk jaar verdwijnen. Te veel lawaai blijkbaar, alleen moet nie heel de politie macht uitrukken als er wedstrijd gereden word. Belachelijk toch dat wij als burgers dit allemaal pikken.

  • Thierry Piette

    We hebben voorlopig wel geen wereldkampioen meer in de koninginneklasse, maar toch nog altijd 3 Belgen in de Top 10. Super gereden van alle Belgen in Rusland, was spannend tot de laatste meters.