Claire Michel op het podium in Nieuw-Zeeland, Christophe De Keyser 13e

BELGA
Claire Michel is knap derde geworden op de derde manche van de World Cup Triathlon in het Nieuw-Zeelandse New Plymouth. De Brusselse, die in de VS verblijft, legde de afstand (750m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) af in 59:30 en moest nipt de duimen leggen voor de Amerikaanse winnares Katie Zaferes (59:28) en de Canadese Joanna Brown (59:29).

"Derde plaats op de WB-manche in Plymouth vandaag. Moeilijke omstandigheden en enorm zware concurrentie, maar ik ben blij dat ik in elke discipline vooruitgang geboekt heb", meldde ze op Facebook.

Bij de mannen eindigde Christophe De Keyser in 55:31 knap dertiende, hij was minder een minuut trager dan de Zuid-Afrikaanse winnaar Richard Murray (54:37). Murray, de nummer vier van Rio en de winnaar van vorig jaar, was zes seconden sneller dan de Amerikaan Matthew Mcelroy en negen dan de Nieuw-Zeelander Ryan Sissons. Erwin Vanderplancke, de tweede Belg aan de start bij de mannen, werd 26e (57:30).

"Het klopt dat de omstandigheden niet evident waren", verklaarde De Keyser aan Belga. "Het heeft de hele wedstrijd geregend. Mijn zwemproef was niet goed en in het fietsen belandde ik in een tweede groep, maar we reden erg snel om de aansluiting te vinden bij de kopgroep. In het lopen voelde ik me nog niet super, maar dat zal de komende wedstrijden wel beteren."

Volgende week komen de drie Belgen aan de start van de World Series-manche in het Australische Gold Coast.