Champions Trophy hockey 2016 (mét België) wordt in Londen gehouden

Red Lions (archieffoto).
photo_news Red Lions (archieffoto).
De Hockey Champions Trophy voor mannen wordt van 10 tot 17 juni in het Lee Valley Hockey and Tennis Centre in het Londense Queen Elizabeth Olympic Park gehouden. Dat heeft de Internationale Hockeyfederatie FIH vandaag bevestigd. Het zeslandentoernooi bij de vrouwen wordt van 18 tot 26 juni op dezelfde locatie gespeeld.

Bij de mannen treden België, olympisch kampioen Duitsland, India, wereldkampioen Australië, Groot-Brittannië en Zuid-Korea aan. De Red Lions (FIH 5) spelen op het toernooi achtereenvolgens tegen Zuid-Korea (10 juni/FIH 9), Duitsland (11 juni/FIH 3), India (13 juni/FIH 7), Australië (14 juni/FIH 1) en Groot-Brittannië (16 juni/FIH 4). Op 17 juni volgt nog een klassementswedstrijd.

De Nederlandse hockeyers mijden dit jaar de Champions Trophy, bondscoach Max Caldas vindt het toernooi zoals al werd verwacht niet echt passen in de voorbereiding van Oranje op de Olympische Spelen. Ook de Argentijnen haakten af. Bij de vrouwen (18-26 juni) is Nederland wel van de partij. De selectie van Alyson Annan neemt het in Londen achtereenvolgens op tegen Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Australië en Argentinië.