Cédric Nuytinck strandt in tweede ronde EK tafeltennis

Cédric Nuytinck (ITTF 170) is uitgeschakeld op het EK tafeltennis in het Russische Ekaterinburg. Onze landgenoot moest in de tweede ronde van het enkelspel zijn meerdere erkennen in de ervaren Spanjaard Wen He Zhi (ITTF 87). De 53-jarige veteraan haalde het met 4-1. De setstanden waren 7-11, 11-9, 14-12, 11-8, 11-5.

Nuytinck, die in het enkelspel als enige Belg de kwalificaties overleefde, had donderdag nog voor een prestatie van formaat gezorgd. Hij schakelde in de eerste ronde de Duitser Patrick Baum (ITTF 31) met 4-0 uit. Baum was in 2010 en 2011 nog goed voor zilver op het EK. De andere Belgen sneuvelden in de kwalificaties van het enkelspel. Jean-Michel Saive trok zich woensdag na een nederlaag tegen de Nederlander Laurens Tromer ziek terug uit het toernooi.

In het dubbelspel bij de vrouwen werden Lisa Lung en Eline Loyen opgevist als 'lucky losers'. In de eerste ronde op de hoofdtabel stonden ze vandaag tegenover het Duitse duo Xiaona Shan en Petrissa Solja, de eerste reekshoofden. De Belgen verloren met 3-0 (11-3, 11-8, 11-7).

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus