Exclusief voor abonnees

Camille Laus valt 35 jaar oud Belgisch record 400m indoor aan: "Tokio 2020 zit in mijn hoofd gebeiteld”

Eén jaar geleden kenden we haar nog vooral als de vriendin van Kevin Borlée, nu is Camille Laus een spurtster in staat om naar Belgische records te knallen. Op het BK indoor gaat de 25-jarige vandaag voor de titel op de 400m.

Camille Laus is een vertrouwd gezicht in de atletiek. Ze draait al twaalf jaar mee, sinds ze haar tenue als gymnaste inruilde voor een stel spikes. Ze schatert: “Het leek toch nergens naar en ik was niet erg begaafd. Ik kon als enige geen spreidstand doen - zo stijf was ik.” Dan ging spurten haar beter af. Niet voor niets ontfermde Jacques Borlée zich in 2012 over haar toen ze haar warme nest in Doornik inruilde voor Brussel, om bedrijfsmanagement te studeren. “Ik kon me als atlete geen betere omgeving wensen”, vertelt Laus. “Alles wat ik heb geleerd, heb ik aan de familie Borlée te danken en daar ben ik hen mijn hele leven erkentelijk voor.”

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.