Cahill strandt op zucht van nieuwe stunt - Selby uitgeschakeld

Mark Selby.
Photo News Mark Selby.
Mark Selby zal het wereldkampioenschap snooker dit jaar geen vierde keer winnen. De 35-jarige nummer twee van de wereld ging in het Crucible Theatre van Sheffield in de tweede ronde met 13-10 onderuit tegen zijn twee jaar jongere landgenoot Gary Wilson (WS-32).

De wereldkampioen van 2014, 2016 en 2017 startte met een 7-9 achterstand aan de slotsessie, maar maakte dat meteen goed. Hij kwam ook nog 10-10 langszij, waarna Wilson met onder meer breaks van 86 en 92 drie frames op rij won voor een plaats in de kwartfinales (best of 25). Daarin treft hij Ali Carter (WS-19) of de Chinees Zhou Yuelong (WS-35).

Na zijn derde wereldtitel kon Selby maar één match meer winnen op een WK, vorig jaar ging hij er al in de eerste ronde uit. “The Jester of Leicester” moest recent al de eerste plaats op de wereldranglijst afstaan aan Ronnie O’Sullivan en zal nu nog wat meer terrein verliezen. Na het WK is hij maximaal nog vierde op de Order of Merit.

Gary Wilson, die in de eerste ronde Luca Brecel (WS-14) met 10-9 uit het toernooi knikkerde, staat voor het eerst in de kwartfinales. Bij zijn enige vorige deelname, in 2017, verloor de voormalige taxichauffeur in de eerste ronde.

AP

Cahil stunt net geen tweede keer

James Cahill, die in de eerste ronde 's werelds nummer één Ronnie O'Sullivan uitschakelde, is er net niet in geslaagd opnieuw te stunten op het wereldkampioenschap snooker. De 23-jarige Engelsman, die als eerste amateur in de geschiedenis de eindfase van een WK-bereikte, moest in de achtste finales met het kleinste verschil, 13-12, de duimen leggen voor de Schot Stephen Maguire (WS-15).

In de kwartfinales (best of 25) neemt Maguire het op tegen de winnaar van het duel tussen Judd Trump (WS-7) en de Chinees Ding Junhui (WS-10).

James Cahill.
Photo News James Cahill.
Photo NewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.