Bulldogs Luik is Belgisch kampioen ijshockey

Bulldogs Luik heeft gisterenavond de Belgische landstitel in het ijshockey veroverd. Dankzij een derde en beslissende 1-4 zege bij White Caps Turnhout veroverden de Luikenaars na de beker ook de titel, en lukten zo dus de 'dubbel.'

"Deze titel hadden we in onze doelstelling op één gezet", reageerden coaches Danny Peeters en Jac Scholtes na afloop. "Bij de aanvang van het seizoen zagen we ons team aan het werk en hebben we naar een bepaalde structuur gewerkt. Dat bleek de juiste tactiek, want na de Beker wonnen we nu ook de titel. In de finale kregen we wel erg weinig tegenstand, maar White Caps was natuurlijk flink gehandicapt. Andersom schuilde daarin net de kracht van ons team. Wij hebben er immers aan gewerkt om een goede en zo breed mogelijke selectie op het ijs te brengen, want dat geeft de doorslag in een marathon."

In het verliezende kamp reageerde voorzitter Johnny Baudewyn aangeslagen. "De halve finale heeft ons de das omgedaan. We wonnen wel van Leuven Chiefs, maar we liepen dermate veel blessures op en daar hebben we de tol voor betaald. Met Marek Ziarny, Spencer Heichman en Niki De Herdt moesten we drie spelbepalende figuren missen. Waren we op volle sterkte, dan maakte Luik volgens mij geen kans tegen ons."

Nog in het ijshockey won de Belgische nationale ploeg gisteren, zonder de internationals van Luik en Turnhout, in Leuven een oefenmatch tegen Luxemburg met 8-0. België bereidt zich voor op het WK van volgende maand in Servië.