Bronzen Nina Derwael feestelijk onthaald op Zaventem

Met een bronzen plak op de brug met ongelijke leggers turnde Nina Derwael zich afgelopen zaterdag de geschiedenisboeken in. Een persoonlijk record bezorgde ons land een eerste WK-medaille ooit in de gymnastiek, een absolute knalprestatie. De 17-jarige werd deze ochtend dan ook feestelijk onthaald bij haar terugkeer uit Montréal. Tientallen fans en familieleden verzamelden zich in Zaventem om de Truiense in de bloemetjes te zetten. Gelukkig werd ook Rune Hermans - elfde in de allroundfinale - niet over het hoofd gezien.

Derwael stapte om 9u15 de aankomsthal van Brussels Airport in en keek heel wat camera's en fototoestellen in de lens, maar ze had enkel oog voor haar hondje Ella in de armen van haar grootmoeder. "Ik ben heel blij om terug op Belgische bodem te zijn bij mijn vrienden en familie. Het is tof dat zij van hieruit zo hebben meegeleefd. Ik heb heel veel felicitaties gekregen, dat doet veel plezier. Het was ook even schrikken toen ik al dat volk hier op de luchthaven zag."

"Ik ben heel moe. Tijdens de vlucht heb ik niet veel kunnen slapen. Er is ook zoveel gebeurd op heel korte tijd. De komende dagen zal ik niet veel trainen in de zaal. Hoogstens een beetje losfietsen en wat oefeningen met de kinsist. Volgende week starten we opnieuw. Nu moet ik eerst terug naar school, dat is al van de eerste schooldag geleden", zei Derwael. "We hebben ook nog even tijd, het eerstvolgende doel is het EK in augustus van volgend jaar. Deze medaille geeft veel moed en zin om nog harder te werken. Als je bedenkt hoe hard we hiervoor hebben gewerkt, dan is deze bronzen medaille zeker goud waard."

belga

Eerder dit jaar werd Derwael Europees kampioene op de brug met ongelijke leggers. "Maar voor deze bronzen medaille heb ik toch harder moeten werken. Daardoor was de ontlading ook zo groot. Als je bedenkt hoe hard we hiervoor hebben gewerkt, dan is deze bronzen medaille zeker goud waard. Dat geeft veel moed en zin om nieuwe dingen te doen en de moeilijkheid op te drijven. Het doel blijft om elk jaar een beetje beter te worden. Het is al heel 'zot' als je kijkt welke progressie we hebben gemaakt. Nu wil ik hier eventjes van genieten en daarna werken we opnieuw toe naar het volgende doel."

Ook Derwaels grootvader Benny Lammens was aanwezig op de luchthaven. "Het was voor de hele familie een ongelooflijk gevoel toen we Nina de bronzen medaille zagen veroveren", zei opa Lammens, die denkt dat dit het begin van iets moois kan zijn. "Nina heeft nog zoveel progressiemarge. Ze is een taaie tante, een echte doorzetter. Ze moet het stapje per stapje doen, maar haar grote doel is Tokio 2020. Daar wil ze graag een medaille halen. We zijn er ook allemaal zeker van dat ze dat zal doen."

Derwael, die ook achtste werd in de allroundfinale, zal haar "rare medaille met een gat in" een plaats geven in haar kamer, naast haar gouden EK-medaille.

photo_news
photo_news
photo_news
photo_news
belga
photo_news
belga
photo_news
belga
belga
photo_news
photo_news4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Van Overmeire

  Hartelijk proficiat Nina, met je uitzonderlijke prestatie...

 • rudy verlinden

  Mooi van HLN om deze prestatie in de verf te zetten naast de rode duivels op de voorpagina van onze krant vandaag...en terecht he...merci HLN

 • ROGER BROUWERS

  top,zonder meer

 • Elle Devee

  Proficiat Nina