Brons voor Barthelemy in Chengdu - Devliegher beste Belg op Ironman 70.3 Pays d’Aix

Arne Devliegher was de beste landgenoot in Pays d'Aix.
RV Arne Devliegher was de beste landgenoot in Pays d'Aix.

Valérie Barthelemy verovert in Chengdu eerste podiumplek

Valérie Barthelemy is als derde geëindigd in de A-finale van de wereldbekermanche triatlon in het Chinese Chengdu. Het is voor onze landgenote de eerste podiumplaats.

De Duitse Laura Lindemann won in 31:18 de finale, die gehouden werd in de vorm van een super-sprint (400m zwemmen, 10km fietsen en 2,5km lopen). Het zilver ging naar de Amerikaanse Renée Tomlin, net voor Barthelemy (31:35). De Luikse, pas terug na een bekkenbeenbreuk, eindigde zaterdag als tweede in de halve finales.

Bij de mannen won de Australiër Matthew Hauser (27:42), voor de Amerikaan Ben Kanute (27:55) en de Canadees Alexis Lepage (27:55). Christophe De Keyser (29:40) strandde in de B-finale als zesde, op elf seconden van de Franse winnaar Felix Duchampt (29:29). 

Valérie Barthelemy (tweede van links).
Photo News Valérie Barthelemy (tweede van links).

Devliegher eerste Belg in Ironman 70.3 Pays d’Aix

Ook in het Ironman-circuit werd vandaag weer aan triatlon gedaan. Daags na de 70.3 in Mallorca (winst voor Karel Zadak met Thomas Jurgens als beste Belg op een 17de plaats) stond vandaag de Ironman 70.3 in Pays d’Aix op het programma. De winst ging in Frankrijk naar de 36-jarige titelverdediger Andi Bucherer. De Duitser voltooide zijn 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21 kilometer lopen in 3u52'16. Bowden (Verenigd Koninkrijk) en Dreitz (Duitsland) vergezelden Bucherer op het podium. Arne Devliegher kroonde zich op een 19de plaats tot beste Belg net voor Alexis Krug (20ste). De triatleet uit De Panne was aan zijn eerste Ironman bij de elite toe. Hij voltooide zijn wedstrijd in 4u14'02". 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.