Brons in de Wereldbeker! Timmers op de 100m vrij en Buys op de 50m vlinders in Kazan

Pieter Timmers.
EPA Pieter Timmers.
Zowel Pieter Timmers op de 100m vrije slag als Kimberly Buys op de 50m vlinder heeft het brons weggekaapt op de tweede dag van de Wereldbeker in het Russische Kazan, de eerste manche van het zwemseizoen.

Timmers, olympisch vicekampioen op de 100 meter, pakte de derde plaats in 49.22. Zijn Belgisch record bedraagt 47.80. De overwinning was voor de Rus Vladimir Morozov (48.26), voor de Amerikaan Blake Pieroni (48.30).

Timmers is terug in het bad na de hersenvliesontsteking die hem weghield van het EK in Glasgow. Gisteren finishte hij als zesde op de 50 meter vrije slag, zijn eerste wedstrijd na zijn ziekte.

Buys kaapte het brons weg op de 50 meter vlinder, net zoals op het EK in Glasgow. De Antwerpse zwom een tijd van 26.11. Haar Belgisch record staat op 25.70. De Zweedse Sarah Sjöström, wereld- en Europees kampioene op die afstand, domineerde de wedstrijd en zette een tijd van 25.39 neer. De Nederlandse Ranomi Kromowidjojo strandde op de tweede plaats in 26.09.

Morgen starten Timmers en Buys in respectievelijk de 50m en 100m vlinder. Zij zijn de enige Belgische zwemmers op deze meeting. De manches in Kazan en Doha vinden plaats in groot bad, alle andere manches in klein bad. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.