Britse triatletes gediskwalificeerd omdat ze hand in hand finishen, nummer drie wint olympisch testevenement

AP
Flora Duffy uit de Bermuda's heeft het olympisch triatlontestevent in Tokio gewonnen. De tweevoudige wereldkampioene (2016-2017) kwam nochtans pas als derde over de meet. Ze profiteerde van de diskwalificatie van de Britten Jessica Learmonth en Georgia Taylor-Brown, die hand in hand finishten. Dat wordt echter niet toegelaten door de Internationale Triatlonfederatie (ITU). Claire Michel eindigde op de 31ste plaats.

Wegens de hitte in de Japanse hoofdstad werd het loopgedeelte met vijf kilometer ingekort. Duffy legde de 1.500 m zwemmen, 40 km fietsen en 5 km lopen af in 1u40:19. De tweede plaats ging naar de Italiaanse Alice Betto, die finishte op 35 seconden (1u40:54). De Britse Vicky Holland, derde op 52 seconden (1u41:11), vervolledigde het podium.

Het olympisch testevent bij de mannen, met Jelle Geens en Marten Van Riel, vindt vrijdagochtend plaats vanaf 7u30 plaatselijke tijd (00u30 Belgische tijd). 

AP17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Emare

  Iedereen weet het.. dus stop the crap! Verder is het ook maar een test-event. Anders hadden ze dit nooit gedaan.

 • Thomas De Wulf

  Mooi gedaan. Zo komt de Triatlon sport nog eens in de Belgische media

 • DIRK RASSCHAERT

  Dan mag je iemand anders ook niet over de meet helpen!?

 • Martin Soetaert

  Fotofinish kon bewijzen wie als eerste over de streep kwam ... diskwalificeren om tesamen over de eindstreep liepen is gewoon idioot belachelijk.

 • Ivan Gabriels

  En regeltje van 100 jaar oud zekers?