Britse prestigieuze golfclub laat dan toch vrouwelijke leden toe

Op dit domein zien we straks dus ook vrouwelijke figuren een balletje slaan.
Viator Op dit domein zien we straks dus ook vrouwelijke figuren een balletje slaan.
Voor het eerst in de lange geschiedenis van de vereniging zijn zeven vrouwen toegelaten in de prestigieuze Schotse 'Royal & Ancient Golf Club' in Saint-Andrews. Dat meldde de club vandaag in een persbericht. Zes van de nieuwe leden zijn grootheden uit de sport, de zevende is prinses Anne, dochter van de Britse koningin Elisabeth II.

De club heeft in september met 85 procent van de stemmen beslist dat het een einde maakt aan de 260-jarige traditie dat de club enkel voor mannen bestemd is. De dochter van de Engelse koninging Elisabeth maakt deel uit van de gekozen, vrouwelijke leden. "Dit is een historische dag voor de club. We kunnen niet meer dan trots zijn om deze vrouwen die zich in de golfsport onderscheiden hebben te verwelkomen", vertelde de voorzitter George Mcgregor in een persbericht.

91-jarige is lid
De nieuwe golfsters zijn de Britse Laura Davies, de Zweedse Anikka Sörenstam, de Schotse Belle Robertson, de Franse Lally Segard, de Afro-Amerikaanse Renee Powell en de 91-jarige Amerikaanse Louise Suggs. De komende maanden zullen ook andere vrouwen toetreden tot Saint-Andrews.