Brecel staat op de hoofdtabel in Lommel na 4-2-zege tegen Engelsman Wells: "Gezond eten en sporten was nodig"

BELGA
Luca Brecel (WS 12) heeft zich geplaatst voor de hoofdtabel van het European Masters snookertoernooi in Lommel De 23-jarige Limburger versloeg de Engelsman Daniel Wells (WS 62) met 4-2.

Vooral in het begin van de wedstrijd liet Brecel zich betrappen op enkele foutjes, waardoor Wells de eerste frame op zijn naam kon schrijven. In frame twee zette hij de scheve situatie recht met onder meer een 48 break. Wells, die het vooral van zijn stevig verdedigend spel moest hebben, pakte frame drie na een misser van Brecel op de roze bal. Na een knappe 97 break in frame vier hingen de bordjes gelijk. In de twee volgende frames lukte Brecel nog een 60 break en was Wells niet meer in staat om de nummer één van ons land te bedreigen.

Daniel Wells versus Luca Brecel.
BELGA Daniel Wells versus Luca Brecel.

"Het was aanvankelijk een moeilijke wedstrijd", verklaarde Brecel na afloop. "In het begin liet ik mij betrappen op enkele foutjes, ik speel hier namelijk voor eigen publiek en mensen die ik allemaal goed ken. Het was echt afwachten op enkele kansjes en zelfs toen mijn tegenstrever al snookers nodig had bleef het opletten. Ik ben nu voorbij de eerste horde en hoop dit jaar ver te geraken. Ik heb de voorbije maanden vooral aan mijn conditie gewerkt. Gezond eten en sporten, hetgeen nodig was."

Gaelle Dept, de vriendin van Luca Brecel, was een aandachtig toeschouwer.
BELGA Gaelle Dept, de vriendin van Luca Brecel, was een aandachtig toeschouwer.

In de eerste ronde neemt Brecel het op tegen de Chinees Luo Honghao (WS 108).

Uitslag voorronde European Masters:

Luca Brecel (Bel/12) - Daniel Wells (Eng/62) 4-2

37/61 - 74/0 - 17/63 - 97(97)/4 - 84/38 - 74(60)/31

BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.