Brabançonne luidt alweer: Klinckaert grijpt goud en Derwael pakt brons op Wereldbeker in Qatar

EPA
Opnieuw eremetaal voor ons land op de World Cup in het Qatarese Doha. Na het goud van Nina Derwael gisteren aan de brug met ongelijke leggers lieten Axelle Klinckaert en opnieuw Derwael alweer de Brabançonne weergalmen. Klinckaert won de grondoefening, Derwael deed er brons bij op de balk. 

Op de grond zette de 17-jarige Klinckaert met 13.333 punten de hoogste notering neer. Het goud moest onze landgenote delen met de Italiaanse Lisa Meneghini en de Noord-Koreaanse Kim Su Kong, die ook met 13.333 punten eindigden. Rune Hermans (13.133 ptn) strandde op de vijfde stek.

Derwael, die maandag haar achttiende verjaardag viert, heeft in Doha haar tweede medaille beet. Vrijdag zette ze op de brug met ongelijke leggers de hoogste score op de tabellen. Een dag later mocht ze een bronzen medaille op haar palmares bijschrijven. De Limburgse turnster werd met een score van 13.400 punten derde op de balk. Twee Françaises deden beter: Mélanie de Jesus dos Santos (13.933) en Marine Boyer (13.466).

Bij de mannen sloot Noah Kuavita zijn wereldbeker af op de achtste plaats aan de rekstok. In de finale haalde hij 12.5333 punten. De zege was voor de Kroaat Tin Srbic. 

EPA7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marlies Schoefs

  Proficiat

 • jozef van riel

  Das knap!!

 • Linda Tersago

  Super. Misschien eindelijk wat meer aandacht voor deze meisjes in de media.

 • Willy Van Craen

  Mooi van deze meiden na zoveel trainingen en opofferingen. Ik hoop dat ze er ook goed voor beloond worden financieel ;

 • Monique Leeman

  Top!