Boston stelt parade Super Bowl uit door sneeuwstorm

REUTERS
De parade die in de Amerikaanse stad Boston zou worden gehouden om de winst van de Super Bowl te vieren, is uitgesteld. Reden is de sneeuwstorm die de stad teistert.

De parade zou vandaag plaatsvinden om de zege van de New England Patriots, opgericht in Boston, te vieren. Het team won zondag in de finale van de Super Bowl van titelverdediger Seattle Seahawks. Vanwege hevige sneeuwval, die naar verwachting alleen maar zal toenemen, is de huldiging opgeschoven naar woensdag. Dat heeft burgemeester van Boston Mary Walsh na overleg met de club beslist. Volgens de krant Boston Globe zal de parade niet minder uitgebreid en minder uitbundig worden gevierd. Hoewel fans zich tegenover de krant afvragen 'waar de feestgangers temidden van de bergen sneeuw moeten staan', wordt de route niet aangepast.

Het barre winterweer in de Verenigde Staten heeft al minstens elf mensenlevens geëist. De slachtoffers vielen zondag en maandag in verschillende staten van de VS, vooral als gevolg van verkeersongelukken. Dat blijkt uit een overzicht van de Amerikaanse zender NBC News. Een vrouw in Massachusetts werd dodelijk getroffen door een sneeuwschuiver. Ook in Michigan ging het mis toen een sneeuwschuiver tegen een pick-up truck botste. Elders in het land liepen onder meer auto-ongevallen en een rit met een sneeuwmobiel fataal af.

Recordaantal kijkers
Naar verwachting zullen duizenden fans de footballspelers in Boston toejuichen. De sporters worden rondgereden in amfibische voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Dat is een traditie in Boston als clubs kampioen worden. Eerder werd bekend dat zondag zo'n 114,4 miljoen Amerikanen naar de finale van de Super Bowl hebben gekeken. Dat is het meeste aantal kijkers ooit voor een tv-uitzending in de Amerikaanse geschiedenis. Vorig jaar keken er ongeveer 112,2 miljoen mensen naar de finale.

EPA
REUTERS