Bolt zegt met beenblessure af voor meetings in Parijs en Lausanne

AP
Het Jamaicaanse sprintfenomeen Usain Bolt zal zaterdag niet aantreden op de Diamond League-meeting van Parijs. Hij heeft last aan zijn linkerbeen. Ook in Lausanne (9/07) zal de 28-jarige Bolt niet te bewonderen zijn.

"Ik ben ontgoocheld dat ik niet kan deelnemen in Parijs en Lausanne", aldus de regerende wereld- en olympische kampioen en wereldrecordhouder op de 100, 200 én 4x100m (met Jamaica), geciteerd door de organisatoren. "Ik houd er echt van om op die twee meetings te lopen, maar ik ben niet 100 procent. Ik verlang ernaar om de trainingen te hervatten."

"De Jamaicaan voelt hinder aan zijn linkerbeen sinds zijn laatste race. Daardoor heeft hij niet kunnen trainen zoals hij wou", zo klinkt het bij de organisatoren. "Bolt heeft in München dokter Müller-Wohlfahrt bezocht. Die bevestigde dat het sacro-iliacaal gewricht geblokkeerd is. Daardoor wordt hij geremd in zijn bewegingen en komen zijn knie en enkel onder druk te staan. Usain zal de komende dagen in München blijven om daarna de trainingen te hervatten en eind augustus zijn titels op het WK in Peking te verdedigen."

Dit seizoen liep Bolt in Rio de Janeiro een exhibitiewedstrijd op de 100 meter (10.12). Verder kwam hij driemaal in actie op de 200 meter (20.20 op 11 april in Jamaica, 20.13 op 26 mei in Ostrava en 20.29 op 13 juni in New York). Op 11 september komt Bolt in actie op de 39e editie van de Memorial Van Damme.