Bokswereld in de ban van brutale knock-out: “Alsof hij werd beschoten met een bazooka”

Brooker
RV Brooker

“Alsof hij in elkaar klapte als een strandstoel.” In de Amerikaanse stad Reno in de staat Nevada konden toeschouwers van een boksmatch bij de lichtgewichten hun ogen niet geloven toen Christopher Brooker neerzeeg. Na een rake mep van Michael Seals op het hoofd van de 28-jarige Amerikaan, ging het licht volledig uit. Brooker viel achterwaarts in de touwen, zijn hoofd niet ondersteund en het rechterbeen onder het lichaam. Na de rake K.O. zette een deel van het publiek een applaus in, maar andere kijklustigen waren toch vooral bezorgd over de toestand van de verliezer. Een dokter repte zich naar de man voor een eerste cruciale controle. 

“Dit was iets speciaals”, zag ook boksexpert Andreas Hale. “De KO van Seals was een van de meest bizarre die ik ooit heb gezien. Brooker zag eruit alsof hij net werd geraakt met een bazooka.” Mogelijk maakte de bokser uit het verliezende kamp de akelige val doordat hij na de beslissende slag met de kin op de knie van Seals belandde. Op Twitter en gespecialiseerde bokswebsites wordt het gevecht alvast duchtig besproken, want het schrikwekkende beeld zorgt ervoor dat de gruwelijkheid en het nut van de bokssport weer gretig over de tongen gaat. 
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elisa deJong

  Risico van deze "sport". Hopelijk gaan ze nu de dwaasheid ervan in zien.

 • Lucas Vissers

  Mooie sport ! Zeer goed voor de hersenen !

 • Filiep Lapeire

  En dat noemen ze sport?

 • DIRK VAN DESSEL

  Rare "sport", zo op elkaar inbeuken.

 • Franky Puystjens

  Heb alle te vinden video hierover gedownload en vertraagd bekeken. Brooker was duidelijk de mindere bokser. De slag van Seals was eerder een slag die van de schouder-rug van Brooker afschampte naar het achterhoofd van Brooker. Véél kracht zal er wel niet meer hebben ingezeten op het ogenblik van impact. Vreemd dat Brooker dààrvan volledig KO is gegaan. Zou inderdaad wel eens geveinsd kunnen zijn van hem, teneinde op "eervolle" wijze een veel gevaarlijker afstraffing te vermijden...