Bokstitels bij de superlichtgewichten voor Broner en Postol

Broner verlaat de ring nadat hij Allakhverdiev heeft geklopt
AFP Broner verlaat de ring nadat hij Allakhverdiev heeft geklopt
De Amerikaanse bokser Adrien Broner is zaterdag (plaatselijke tijd) in Cincinnati WBA-kampioen bij de superlichtgewichten geworden. Hij haalde het in de titelkamp tegen de Rus Khabib Allakhverdiev na stopzetting door de scheidsrechter in de twaalfde en laatste ronde. Dat gebeurde amper zeventien seconden voor de laatste gong.

Voor de 26-jarige Broner was het zijn 32e zege, hij verloor slechts tweemaal. De Amerikaan pakte zijn titel in een vierde gewichtsklasse (na die bij de WBO-superpluimgewichten, de WBC-lichtgewichten en de WBA-welters).

Nog zaterdag stond er ook een WBC-titelkamp bij de superlichtgewichten op het menu. In Los Angeles kroonde de Oekraïner Viktor Posol zich tot nieuwe WBC-kampioen door de Argentijn Lucas Matthysse met KO te kloppen. Posol mepte zijn opponent in de tiende ronde KO en neemt de (vacante) titel over van de Amerikaan Danny Garcia, die een klasse hoger is gaan boksen. De 31-jarige Posol bleef zo ook na 28 duels ongeslagen, zijn opponent leed zijn vierde nederlaag.

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus