Boksmatch bol van controverse: bokser woest nadat beruchte opponent hem bijt, waarna ook in tribune chaos ontstaat

Action Images via Reuters
Aan controverse geen gebrek, gisteravond in de bokswedstrijd tussen zwaargewichten Kash Ali en David Price. Die eerste werd gediskwalificeerd omdat hij zijn opponent had gebeten. De aanwezige fans konden de zet van Ali dan ook maar matig appreciëren…

De feiten speelden zich af in de vijfde ronde. Beide boksers raakten in elkaar verstrengeld, waarna Ali besloot zijn tanden te zetten in zijn tegenstander. “Ref, hij bijt me!”, hoor je Price op de video hierboven dan ook roepen. Ali, die zijn eerste 15 wedstrijden winnend had afgesloten, werd vervolgens gekwalificeerd, waarna hij door security en zijn entourage naar de coulissen werd geëscorteerd. En dat was nodig: op de video hieronder is te zien hoe hij liters bier naar zijn hoofd gekeild krijgt en er vielen ook enkele klappen.

Hij wil een rematch, maar ik wil de ring niet meer delen met een beest zoals hij

David Price

Price was na afloop allerminst opgezet met wat zijn tegenstander hem had gedraaid. “Hij is een schande. Je tegenstander bijten in de ring? Veel lager kan je niet vallen. Hij moet geschorst worden”, aldus de man uit Liverpool, die claimt dat het niet de enige keer was dat Ali hem probeerde te bijten. “Hij had al aangekondigd op de persconferentie dat hij zou doordraaien en hij voegde de daad bij het woord. Het is teleurstellend om op deze manier te moeten winnen. Hij zat in de wedstrijd, maar schoot zichzelf dus in de voet. Net voor hij beet, verkocht ik hem een rake slag. Waarna de stoppen dus doorsloegen. Hij wil een rematch, maar ik wil de ring niet meer delen met een beest zoals hij.”

Action Images via Reuters
Action Images via Reuters
Action Images via Reuters
Action Images via Reuters
Action Images via Reuters3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tijl Dewildeman

    Den suarez van het boxen

  • jeroen de rijck

    Nogal gebeurd in de bokssport , als men voelt dat men niet kan winnen krijgt men een gevoel van frustratie en slaan de stoppen door of in dit geval een vuile sporter die de regels aan zijn laars lapt zo zijn er veel maar zijn carrière is waarschijnlijk wel voorbij .

  • Moreno Tecchio

    Zulke mensen horen niet thuis in de ring maar eerder in een gesticht , dit heeft niks met sport te maken !