Bokser wordt na overwinning naar dopingcontrole geroepen. Wanneer hij zijn urinestaal te zien krijgt, moet krachtpatser toch eens slikken

Rechts: het urinestaal dat Crolla afleverde na zijn kamp van afgelopen weekend.
rv Rechts: het urinestaal dat Crolla afleverde na zijn kamp van afgelopen weekend.
Anthony Crolla leek afgelopen weekend een relatief vlotte overwinning te hebben geboekt tegen de Indonesiër Daud Yordan. Maar toen hij een urinestaal moest afleveren voor de dopingcontrole, besefte de Brit dat simpele overwinningen niet bestaan in de bokssport.

Crolla, een 31-jarige krachtpatser uit Manchester, mikt op een WBA-titelgevecht bij de lichtgewichten tegen de Oekraïner Vasyl Lomachenko. En om die kamp te kunnen beslechten, moest de Brit op eigen terrein winnen tegen Daud Yordan. Dat lukte ook - na twaalf ronden kozen de juryleden de kant van de voormalige kampioen bij de lichtgewichten. 

Na de kamp werd ‘Million Dollar’, de bijnaam van Crolla, naar de dopingcontrole geroepen. Toen de Brit zijn urinestaal zag, besefte hij plots weer dat hij toch flink wat meppen op zijn lichaam - vooral in de milt-, nier- en leverstreek - had moeten incasseren. De urine kleurde rood door het bloed, Crolla geloofde zijn ogen niet. Hij postte het staal zelfs op Instagram. De emoji die grote ogen trekt van verbazing ontbrak niet.

De urine die Crolla afleverde kleurde bloedrood.
rv De urine die Crolla afleverde kleurde bloedrood.

“Alle lof voor Yordan, hij heeft me tot het uiterste gedwongen”, aldus Crolla op Twitter. “De fans zullen na deze zege wel een mening hebben, maar ik zal Lomachenko uit respect nog niet uitdagen. Anderzijds: als de kans zich voordoet om voor de titel te vechten, dan zal ik die natuurlijk niet laten liggen.”

De integrale kamp:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jonas Buyle

  Boksen is een sport die veel vraagt van maar ook veel geeft. Je moet kalm blijven en nadenken terwijl je het risico loopt om neergemaaid te worden. Je moet fysiek top zijn om goed te blijven denken en slagen te incasseren. En je moet ervaring en technieken hebben. En ja die schade is geen voordeel.

 • Bart Werbrouck

  Waarschijnlijk een aandoening zoals polycystiche nieren. Kan door kleine beschadigingen bloedingen geven. Die zou toch beter stoppen met boksen of zal binnenkort een niertransplantatie nodig heeft hebben.

 • Nicolas Ivanov

  Dit is toch niet normaal. Komaan.

 • Prosperdine Klaas

  Moreno Tecchio Heb 5 jaar Full Contact gedaan en volgens mij is boksen "echt" de mooiste sport die er bestaat.

 • Roy Cooks

  Gezonde sport! Hij kan misschien al een plaatsje reserveren naast de dialysemachine.