Bode Miller crasht zwaar bij comeback, Reichelt pakt goud op Super-G

Hannes Reichelt heeft goud veroverd op de Super-G op het WK skiën in het Amerikaanse Beaver Creek (Colorado). De 34-jarige Oostenrijker was elf honderdsten sneller dan de verrassende Canadees Dustin Cook. De Fransman Adrien Théaux legde op 24 honderdsten op de derde plaats beslag.

Topfavoriet Kjetil Jansrud strandde net naast het podium. De Noor moest de vierde plaats delen met de Oostenrijker Matthias Mayer. Die was net als Jansrud 27 honderdsten trager dan Reichelt. De Noor Aksel Lund Svindal maakte met een zesde plaats zijn comeback. Hij kwam voor het eerst weer in competitie sinds hij in oktober zijn achillespees scheurde.

Crash Miller
Voor Bode Miller, in november aan een discushernia geopereerd, liep zijn wederoptreden op een sisser uit. De 37-jarige Amerikaan moest na een val opgeven. Aan het tweede tussenpunt had hij nog de tweede tijd in handen. Miller liep een diepe vleeswonde op in het rechterbeen. De kans is groot dat het WK er voor hem op zit.

Eerste wereldtitel
Voor Reichelt, in december al winnaar van de Wereldbekerwedstrijd Super-G op zijn favoriete Birds of Prey-piste, is het de eerste wereldtitel. In 2001 greep hij er met een zilveren medaille net naast in de Super-G, twee jaar later werd hij in dezelfde discipline vierde. Oostenrijk zit na twee proeven al aan twee wereldtitels. Bij de vrouwen won Anna Fenninger maandag de Super-G.

EPA
EPA
AFP
Hannes Reichelt veroverde goud.
GETTY Hannes Reichelt veroverde goud.
AFP