BMX'er Sakakibara in kunstmatige coma gebracht na zware val

De Australische BMX’er Kai Sakakibara is door artsen in een kunstmatige coma gebracht nadat hij zaterdag bij een val tijdens de wereldbekerwedstrijd van het Australische Bathurst verwondingen aan het hoofd had opgelopen. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. 

De wedstrijden in Bathurst werden kort na zijn val afgebroken omdat de wind voor gevaarlijke omstandigheden zorgde. Zondag werd er helemaal niet meer gestart.

Sakakibara is zondag geopereerd en wordt, zoals het er nu naar uitziet, twee weken in coma gehouden. “Kai’s situatie is kritiek maar stabiel. Hij is in goede handen”, liet de familie weten. “We weten dat er nog een lange weg te gaan is, maar we blijven positief. Het gaat nu alleen om herstel, Kai’s carrière als BMX’er staat even stil”, liet de familie weten. 

Jongere zus Saya geldt als medaillekandidaat bij de Olympische Spelen van Tokio. Haar 23-jarige broer is de nummer 10 op de wereldranglijst. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.