Bijna dezelfde ontvangst als Rode Duivels, maar niet dezelfde premie: amper €5.000 per Red Lion voor wereldtitel

De Grote Markt van Brussel bij het ontvangst van de Rode Duivels (links) en vandaag van de Red Lions: bijna identiek.
Photo News De Grote Markt van Brussel bij het ontvangst van de Rode Duivels (links) en vandaag van de Red Lions: bijna identiek.
De Red Lions kregen vandaag een warm ontvangst op de Grote Markt in Brussel. Een bomvolle Grote Markt! En dat op een koude dinsdag in december. Een beeld dat wel héél hard lijkt op dat van het ontvangst van de Rode Duivels afgelopen zomer. Alleen verschillen de premies wel een beetje...

Rijk worden de Red Lions niet van hun wereldtitel. Onze hockeymannen mogen 100.000 euro onder elkaar verdelen – wat neerkomt op 5.000 euro per persoon. Bruto dan nog. De premie wordt geschonken door verzekeringskantoor Tolrip. Zilver of brons had helemaal niks opgeleverd, want zowel de KBHB als de internationale hockeyfederatie voorzag geen premies. Het verschil met de Rode Duivels kan niet groter zijn. Zij hielden 312.000 euro over aan hun derde plek op het WK. Een wereldtitel had zelfs 445.000 euro opgeleverd. Per speler, jawel. 

Photo News
BELGA
Photo News30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sobek Wessels

  Voetbal krijgt zo al veel te veel , de stadions , elke match de politie en gemeente werkers die ingezet moeten worden allemaal betaald door de belasting betalers ook de gene die Niks met Voetbal hebben betalen mee ! Terwijl schenken de Clubs miljarden aan hun aandeelhouders en spelers ! De spelers Mogen dan amper 15% belastingen betalen op hun Riante lonen terwijl een gewone arbeider er 57% mag dokken ??

 • danny gaethofs

  deze premie is meer dan ok,die van de voetballers schandalig hoog.dat is het probleem

 • eric debanne

  Elftal van het jaar : de Red Lions !!! Wereldtitel de beste van de wereld voor 4 jaar ...! Prachtig opkomst voor deze super spelers fairplay enz ...wat anders dan het voetbal laat staan de rode duivels met hun vedetten die niets winnen ...!

 • eric debanne

  De red Lions zijn de echte gouden generatie en wereldkampioen ...! De ploeg van het jaar 2018 Een voorbeeld voor de jeugd ...! Wat anders dan die vedetten uit het voetbal vetbetaald en nooit iets gewonnen ...!

 • Dieter Dieter

  Wiens fout is da? Als belgie (voetbal) speelt stoppen mensen eerder met werken en verzamelen ze zich op grote pleinen - veel reclame en inkomsten.... de hockey werd nog niet eens op de tv nationale tv uitgezonden. Je moest al op de Nos kijken...