Bevestigd: oud-olympisch en wereldkampioen betrapt op doping

epa
Asbel Kiprop heeft positief getest op erytropoëtine, ofwel epo. Dat meldt het onafhankelijke integriteitsteam in de atletiek (AIU). Britse media brachten de drievoudig wereldkampioen uit Kenia eerder deze week al met het gebruik van verboden middelen in verband. De AIU geeft aan dat ook de B-staal positief uitviel.

Kiprop, die op de 1500 meter in 2011, 2013 en 2015 WK-goud won, reageerde eerder via sociale media op de beschuldigingen. "Ik heb de verhalen gelezen waarin ik met doping in verband word gebracht. Als atleet ben ik altijd een voorvechter geweest van de strijd tegen doping in Kenia. Daar geloof ik sterk in. Ik wil niet dat alles waarvoor ik hard heb gewerkt sinds mijn internationale debuut in 2007 wordt verwoest. Ik hoop dat ik kan bewijzen dat ik een schone atleet ben in alle opzichten.''

Kiprop werd met terugwerkende kracht tot olympisch kampioen van Peking 2008 uitgeroepen nadat winnaar Rashid Ramzi uit Bahrein positief was bevonden op verboden substanties.

EPA1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Deville

    Hoe groot gaat het artikel morgen zijn in de kranten HLN en Het Nieuwsblad de twee kranten in Vlaanderen met een uitgebreide sportbladzijden? Dikke vette titels op de voorpagina en de sport-katern zoals bij het wielrennen of een klein artikel ergens goed verborgen?