Betrokken bij schietpartij, schildklierkanker overwonnen en straks in de ring om de wereldtitel kickboksen: het verhaal van Jamal Ben Saddik

Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik.
Jan Aelberts Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik.
Vanavond is het eindelijk zo ver: het wereldtitelgevecht in het kickboksen bij de zwaargewichten tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik. Verhoeven komt uit Nederland en is de titelverdediger, Ben Saddik is afkomstig uit Borgerhout en wil zich maar wat graag verzekeren van de oppergaai. Want een quote als “Ik sla zijn kop eraf”, die hij zich eerder liet ontvallen, liegt niet.

De kamp gaat door in de Ahoy in Rotterdam tijdens het GLORY: REDEMPTION-evenement, maar of het nu voor Verhoeven een thuiswedstrijd is of niet: onze landgenoot staat op scherp. “Ik train al bijna 8 jaar in Nederland, het is voor mij ook een thuiswedstrijd”, zei hij een poosje terug bij Van Gils & Gasten op Canvas.

Jamal Ben Saddik komt van ver. Van héél ver - en dan bedoelen we niet geografisch. In een niet zo ver verleden vocht ‘The Goliath’ uit Borgerhout nog een gevecht van heel andere orde: dat tegen schildklierkanker. Maar nooit ging de focus weg van het kickboksen. “Dat de arts toen tegen me zei dat ik moest stoppen met kickboksen, dat was nog erger”, aldus Ben Saddik, die Verhoeven in 2011 al een keertje tegen het canvas mepte.

Rico Verhoeven (links) met Jamal Ben Saddik.
kos Rico Verhoeven (links) met Jamal Ben Saddik.

Uit die opmerkelijke zege van toen put Jamal nu nog veel zelfvertrouwen. “Ik trainde twee, drie keer in de week, nam het kickboksen niet eens echt serieus. Ik wilde eens kijken hoe het was op topniveau. En hij was toen, nou ja, nog niet de echte top maar hij zat er al tegenaan. Ik kwam net kijken op dat niveau. De zenuwen waren er wel, maar aan het eind van de eerste ronde kwam ik er al lekker in, kreeg meer zelfvertrouwen. In de tweede ronde ging het helemaal goed en ja, sloeg ik hem knockout.’’

Hieronder hoort u Ben Saddik ook onder meer getuigen over de schietpartij waarbij hij ooit betrokken was

Komt er ook nog een keertje bij: het spuwincident bij de persconferentie rond het gevecht op 14 november. De spanning was voelbaar, toen Verhoeven en Ben Saddik er naast. Na de staredown spuwde de Belg in de richting van Verhoeven, die boos reageerde. Later verklaarde Ben Saddik dat hij dat deed omdat Verhoeven iets zou hebben gezegd over zijn ziekte, Verhoeven weerlegde dat.

Belgische fans die de kamp graag zouden meevolgen, kunnen die via UFC.tv streamen waar het GLORY: REDEMPTION event door pay-per-view wordt aangeboden. Deze pass kost je €24,99 en bevat 4 kampen, waaronder de headliner Rico vs Jamal.

Kickboxers Rico Verhoeven (L) and Jamal Ben Saddik tijdens de weging gisteravond
EPA Kickboxers Rico Verhoeven (L) and Jamal Ben Saddik tijdens de weging gisteravond
EPA
Jamal Ben Saddik tijdens een Glory-kamp
kos Jamal Ben Saddik tijdens een Glory-kamp



27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kate Epelo

  Jamal verliest, dat weet hij ook, is voor het geld

 • Abdelelah Et Talie

  Woont hier niet alleen is hier geboren!Wat een afgunst.Dit zegt genoeg over omgang tuurlijk ga ik niet met vlamîngen om,er zal nooit aanvaarding zijn.Maar ik blijf tot mijn dood in België aangezien ik ook daar ben geboren en getogen.In een maatsschappij met nieuwe Belgen.Geen acceptatie dan is er geen integratie!Dus zaag niet en leef jullie leven.

 • Antonio Mendez

  Dat zijn de kindjes van Marokko, Badr Hari, Jamal, Boussoufa , en nog meer andere, ik zal ook hetzelfde doen voor Spanje, fier op mijn vlag, zelf dat ik hier geboren ben. Mijn vaderland blijft eeuwig in mijn aders. Sportief blijven, mag de beste winnen, punt uit.

 • wil baken

  Ongelooflijk eigenlijk 2x dood en nog zo vechten... respect, dik respect.

 • Moreno Tecchio

  Aziz ik zou heel veel respect hebben voor hem als hij niet had gespuugd , maar daar gaat het respect net om ! Hij moet ook respect hebben voor zijn tegenstander en dat heeft meneer niet , denk daarnaar eens over na voor he andere respectloos noemt