Beschaamde O’Sullivan biedt tegenstander rematch aan wanneer hij na zege ziet wat hij deed tijdens wedstrijd: “Ik ben er kapot van”

Eurosport
De Britse snookerlegende Ronnie O’Sullivan heeft er een bewogen wedstrijd opzitten. ‘The Rocket’, 42 intussen, rekende op English Open in Crawley af met de Chinese Luo Honghao (5-3) en stootte zo door naar de halve finales. Maar toen O’Sullivan na de wedstrijd in de tv-studio van Eurosport zag dat hij in het zesde frame in de fout was gegaan, was de Brit toch even van zijn melk.

O’Sullivan tikte toen na een stoot ongewild met zijn keu tegen een rode bal. Dat mag niet, maar de ongewilde actie ontsnapte aan de aandacht van de scheidsrechter, het publiek én O’Sullivan zelf. Op de sociaalnetwerksites werd het proces van de Brit, die nochtans een onberispelijke reputatie heeft als het op fair play aankomt, al gemaakt. Maar de oprechte reactie van O’Sullivan na de wedstrijd sprak boekdelen.

De snookerlegende kreeg zijn foutje na zijn overwinning te zien en schaamde zich duidelijk. “Oh shit“, reageerde hij. “Ik heb écht niet gezien dat ik de rode bal geraakt heb. Ik ben er kapot van. Ik was aan het kijken waar de witte bal heen ging, niet naar de rest. Ik wil de match zeker opnieuw spelen. Als ik daarmee iedereen tevreden kan houden, dan doe ik dat. Ik ben geen bedrieger. Ik hou van competitie, maar wil wel op een correcte manier winnen.”

Luo Honghao reageerde al dat ook hij de fout niet opmerkte en dat het niet nodig is om de partij opnieuw te spelen. “Dat moment ligt achter ons. Het is niet belangrijk”, aldus de Chinees. O’Sullivan strooide dan maar met wat lof richting zijn opponent. “Binnen twee of drie jaar zal hij mentaal helemaal klaar zijn. Hij is een groot talent en zal op een dag de wereldtitel pakken.”
52 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Baldr VanHoek

  Scheidsrechters moeten ingrijpen? Sorry maar ze... ze zijn maar assistenten... en zo makkelijk te manipuleren. Zo zie je dat ook hier scheidsrechters een andere taakpositie moeten krijgen. Ze zien gewoon niet alles. En biljarten is een trage sport....

 • Patrick Vriends

  Als Ronny speelt zie je het grootste talent zowel links als rechtshandig zonder probleem soms denk ik hij komt van een andere planeet wat hij allemaal kan en hij is zeker sportief en heeft dit niet gevoeld aan alle snookerfans laat ons hopen dat hij nog lang meedraaid want zonder hem is het heel dikwijls slaapverwekkend .

 • Sjonny Martero

  Het is aan de scheidsrechter om in te grijpen. En niemand uit het publiek gereageerd? Dus niemand gezien. Ook niet de tegenstrever?

 • marie-claire de bosscher

  de scheidsrechter moest dat toch gezien hebben, ben zelf scheidsrechter geweest voor snooker, en je moet onafgebroken naar de tafel kijken en echt alles zien....

 • Pieter Martens

  Het kan zelfs de beste speler ooit overkomen.