Belgische zaalvoetballers houden geslaagde repetitie voor EK

BELGA
De Belgische nationale futsalploeg heeft maandag in sporthal De Rode Loop in Merksem een oefenduel tegen Griekenland met 3-2 gewonnen.

De ploeg van bondscoach Alain Dopchie domineerde in de beginfase. Toch openden de Grieken in de negende minuut de score. België bleef doelman Dimitros Theofilou bestoken. Dit loonde op het kwartier, toen Omar Rahou op assist van Reda Dabhi de gelijkmaker binnenschoot. In de 17e minuut ging Ahmed Sababti de linkerflank af en lukte met een gekruist schot de 2-1. Twee minuten voor rust stelden de Grieken echter opnieuw gelijk.

België drong in de tweede helft verder aan, maar faalde in de afwerking. Toch scoorde Wilson Pires de Carvalho nog de verdiende 3-2, al schoten de Grieken in de slotfase nog op de paal.

De wedstrijd van de Belgen, 29e op de FIFA-ranking, tegen Griekenland, 51e op de wereldranglijst, was de laatste oefeninterland voor het EK Futsal 2014, dat volgende week dinsdag in Antwerpen van start gaat. België is op het EK ingedeeld in groep A en speelt tegen Roemenië (28/01) en Oekraïne (01/02). De eerste twee van elke poule stoten door naar de kwartfinales. De wedstrijden van de groepsfase vinden plaats in de Lotto Arena en de kwartfinales, halve finales en finale in het Sportpaleis.

"Mikken op de kwartfinales"
Bondscoach Alain Dopchie was relatief tevreden over de prestatie. "Op het EK willen we de groepsfase overleven en de kwartfinales bereiken", verklaarde hij na de 3-2 zege in Merksem. "We hebben nog een week om ons klaar te stomen voor onze eerste wedstrijd op het EK", stelde Dopchie, sinds 2010 als bondscoach aan de slag. "Hoewel de Grieken veel lager op de ranking staan, ben ik blij dat we tegen hen hebben gespeeld. Ze hanteren een stijl die ons niet ligt, ze spelen erg agressief en staan conditioneel sterk. Op moreel vlak is het goed dat we gewonnen hebben. De les van vandaag is dat we nog werk voor de boeg hebben. Verder is het fantastisch voor het futsal dat we met het EK de aandacht van de pers genieten."

Ahmed Sababti was het eens met de kwartfinales als EK-doelstelling. "Onze match tegen de Grieken toont aan dat we realistischer moeten zijn voor doel", aldus de speler van FT Antwerpen. "We hebben heel veel kansen gecreëerd en scoren maar drie keer. De sterkere EK-tegenstanders zullen minder kansen weggeven en die moeten we afmaken."

De wedstrijd van de Belgen tegen Griekenland was de laatste oefeninterland voor het EK Futsal 2014, dat volgende week dinsdag in Antwerpen van start gaat. België is op het EK ingedeeld in groep A en speelt tegen Roemenië (28/01) en Oekraïne (01/02).

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA