Belgische vrouwenploeg bereikt finale European League volley

PHOTO_NEWS
De Belgische vrouwenploeg heeft zich in het Bulgaarse Varna verzekerd van een ticket voor de finale van de Final Four van de European League volleybal. De Yellow Tigers haalden het in hun halve finale met overtuigende 3-0 cijfers van Roemenië, de setstanden waren 21-16, 22-20 en 21-15.

Het team van coach Gert Vande Broek had in zijn eerste deelname aan de European League-competitie zijn groepsfase knap afgesloten als winnaar, met tien zeges uit twaalf duels. Tegen Roemenië, waar de Belgen in het olympisch kwalificatietoernooi van verloren hadden, gingen ze door op dat elan. Na overtuigende setwinst in de eerste manche, ging het in set twee iets minder. Roemenië kwam 18-12 voor, maar België kon deze scheve situatie alsnog ombuigen. In set drie maakten de Tigers het af.

In de finale wacht morgen Duitsland dat thuisland Bulgarije klopte met 3-0. De setstanden waren 21-17, 21-10 en 21-19. De Duitsers waren eerder in de groepsfase ook al een tegenstander van de Belgische vrouwen. Dankzij hun finaleplaats zijn de Belgen ook meteen zeker van deelname aan de volgende editie van de World Grand Prix.

Later op de dag wonnen ook de Belgische mannen in de Final Four van de European League. De Red Dragons klopten in hun halve finale in het Turkse Marmaris Tsjechië. De Belgische nationale ploegen zorgden eerder al voor een unicum, het was immers de eerste keer in de geschiedenis van de European League dat zowel de mannen- als de vrouwenploeg tot de Final Four kon doordringen.

België speelde met Dirickx, Leys, Bland, Van Hecke, Vandesteene, Aelbrecht, libero Courtois. Kwamen in: Gillis, Vandevyver, Coolman.