Belgische volleymannen mogen inpakkken na verlies tegen Duitsland

GETTY
De Belgische nationale volleybalploeg bij de mannen heeft vandaag in zijn vijfde en laatste groepswedstrijd op de Europese Spelen in het Azerbeidzjaanse Bakoe een 3-0-nederlaag opgelopen tegen Duitsland. De setstanden in de Crystal Hall waren 25-22, 25-11 en 25-21, België is uitgeschakeld op het toernooi.

De jonge Red Dragons wisten voor aanvang van hun slotwedstrijd in groep B waar ze aan toe waren. Om nog kans te maken op kwalificatie voor de kwartfinales moesten ze het Duitsland van bondscoach Vital Heynen met 3-0 of 3-1 kloppen en daarna ook nog eens hopen op gunstige resultaten in de andere groepswedstrijden. Zo ver kwam het echter niet, de jonge selectie van coach Kris Tanghe kon enkel in de eerste set echt weerwerk bieden tegen de Duitsers en leed zijn vierde nederlaag in vijf duels.

België verloor eerder in Bakoe van Bulgarije (3-2), Rusland (3-0) en Slovakije (3-1) en won knap van Italië (3-2). Het beëindigt het toernooi zo met drie punten als vijfde in groep B (of zesde als Italië later op de dag Rusland verrast), enkel de eerste vier stoten door naar de laatste acht. De volleyballers traden in Bakoe aan met een jeugdig team en wilden er vooral de nodige ervaring opdoen. Het 'eerste team van de Red Dragons' moesten tegelijkertijd immers in de World League aan de slag.

GETTY
GETTY
GETTY
GETTY