Belgische volleyjongens niet opgewassen tegen Slovakije

De Belgische volleybalmannen hebben vandaag op de Europese Spelen in Bakoe een slechte zaak gedaan met het oog op de kwalificatie voor de kwartfinales. De jonge Red Dragons verloren in hun vierde groepswedstrijd met 3-1 (25-22, 19-25, 25-21, 25-19) van hun rechtstreekse concurrent Slovakije en krijgen het daardoor erg moeilijk om de laatste acht te bereiken. Om alsnog naar de kwartfinales te mogen, moeten de Belgen maandag in hun slotwedstrijd stunten tegen Duitsland en voorts de andere resultaten in de groep afwachten.

"Hen kloppen was zeker mogelijk, want ze waren niet écht sterk", oordeelde Jolan Cox. "In de tweede set stond ons defensief blok uitstekend, maar in de volgende sets liep het veel minder. Ikzelf ben goed begonnen aan het toernooi maar kende de laatste twee wedstrijden hoogtes en laagtes. Tegen Duitsland wordt het echt moeilijk, maar we moeten de drie punten pakken", klonk het.

Coach Kris Tanghe was teleurgesteld na de nederlaag. "Het verschil zat hem vandaag in de opslag. We hebben alles geprobeerd, maar slaagden er niet in om hen te destabiliseren. Het resultaat stelt me teleur, we toonden ook tekenen van vermoeidheid. Als we echt goed gespeeld hadden, zouden we misschien minstens een punt hebben kunnen pakken. We wisten dat dit een sleutelwedstrijd was. De partij van maandag tegen Duitsland (dat gecoacht wordt door Vital Heylen) wordt een zware dobber, maar dit jonge team moet ervaring opdoen en dat soort wedstrijden kan daarbij helpen."