Belgische springruiters tweede in Furusiyya Nations Cup La Baule

Olivier Philippaerts op Cabrio (archiefbeeld).
REUTERS Olivier Philippaerts op Cabrio (archiefbeeld).
De Belgische springruiters zijn tweede geworden in de landendenprijs in het Frans La Baule. Na twee manches bezetten ze ook de tweede plaats in de eerste divisie van de Furusiyya Nations Cup.

Gregory Wathelet (Forlap), Olivier Philippaerts (Cabrio), Jos Verlooy (Domino) en François Mathy Jr (Polinska) verzamelden 8 strafpunten. Alleen de Fransen Pénélope Leprevost (Dame Blanche), Aymeric De Ponnat (Boy), Jerome Hurel (Quartz Rouge) en Kevin Staut (Reveur) deden met 4 punten beter. Ierland en Groot-Brittannië deelden met 12 punten de derde plaats.

Na een foutloze eerste ronde stonden de Belgen nog alleen aan de leiding. In de tweede ronde moesten Verlooy en Mathy, die in de tweede ronde het schrapresultaat van 12 had laten noteren, echter allebei 8 strafpunten slikken. Philippaerts en Wathelet beperkten met een tweede nulronde de schade.

In het algemeen klassement neemt Frankrijk ook de leiding met 190 punten, voor België (165), dat twee weken terug derde werd in de openingsmanche in Lummen. Dan volgen Zwitserland (145) en Spanje (115). Al deze landen hebben twee manches van de Furusiyya Nations Cup gereden. Ierland (75) en Zweden (50) hebben nog maar één proef afgewerkt. De eerste zeven plaatsen zich voor de finale in Barcelona (9-12 oktober).